Cum se prepară cea mai bună cafea la ibric prin metoda turcească. Micile detaliile sunt cele care fac diferența, însă, nu toată lumea le cunoaște.
Cafeaua este băutura preferată a miliarde de persoane. Există o mulțime de metode de preparare a cafelei, iar una dintre cele mai populare este metoda turcească.
Prepararea unei cafele delicioase poate fi o adevărată artă. Pentru a te bucura de o băutură delicioasă și aromată, trebuie să cunoști secretele preparării ei.
Cafeaua la ibric continuă să fie varianta preferată a multor persoane. Este o cafea mai spumoasă și mai aromată, iar maeștrii cafetieri au anumiți ași în mânecă care îi ajută să pună în ceașcă cea mai bună cafea.
Pentru a face cafea la ibric după metoda turcească, ai nevoie, în primul rând, de un ibric bun. Este recomandat ca acesta să fie din cupru pentru ca aroma să fie intensă, iar textura cafelei să fie una spumoasă.
În al doilea rând, cafeaua trebuie să fie proaspăt măcinată. Este esențial ca aceasta să fie măcinată fin pentru ca textura să fie cea dorită. Este recomandat să eviți cafeaua veche, deoarece aroma acesteia nu mai este la fel de intensă.
Pentru a-ți da seama dacă ai făcut sau nu cafeaua perfectă, trebuie să fii foarte atent la spumă. În cazul în care aceasta apare la momentul potrivit, înseamnă că ai ținut cont de toți pașii necesari.
Pentru a obține o cafea aromată, este important să măsurați cantitatea de apă. În acest fel, te asiguri că vei avea cantitatea potrivită de apă pentru cantitatea de cafea.
După ce ai măsurat cantitatea de apă, va trebui să măsori și cantitatea de cafea. Este foarte important să ții cont de asta, deoarece influențează aroma și intensitatea produsului final. Pentru fiecare ceașcă trebuie să folosești o linguriță de cafea.
Foarte important este și zahărul. Este recomandat ca acesta să fie pus în ibric înaintea de a adăuga cafeaua. Poți pune maxim 2 lingurițe, în funcție de cât de dulce preferi să fie cafeaua.
După ce ai pus zahărul și cafeaua, trebuie adăugată apa. Este necesar să amesteci ușor pentru ca întreaga compoziție să se omogenizeze. Compoziția astfel rezultată trebuie fiartă la foc mic.
În momentul în care spuma începe să se ridice, ibricul se ia de pe foc, iar spuma se pune în ceașcă. După, ibricul se pune din nou la fiert și se lasă până când dă în clocot. Este important să nu lași cafeaua să fiarbă complet, deoarece așa își va pierde aroma.