Salata de Boeuf este unul dintre cele mai apreciate preparate în România, iar de sărbători nu lipsește niciodată de pe masă.
Salata originală a fost preparată pentru prima dată în anul 1860 de un bucătar belgian, Lucien Oliver, pentru unul dintre cele mai renumite restaurante din Moscova. În timp, aceasta a devenit extrem de apreciată în țări precum România sau Polonia.
Orice gospodină știe cum să prepare acest fel de mâncare, dar există un secret pe care ar trebui să-l cunoască.
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit care este secretul pe care trebuie să-l știe orice gospodină atunci când prepară salata de Boeuf. Potrivit juratului de la Chefi la cuțite, este foarte important modul în care se amestecă legumele.
“Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile, scurse bine de zeamă.
De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât și carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza.
În caz contrar, compoziția se va înmuia și riscăm să stricăm salata”, a spus Florin Dumitrescu.
Ingrediente
4 ouă
300 g pulpă de vită
300 g cartofi
150 g morcovi
80 g mazăre fiartă
80 de grame gogoșari murați
80 de grame castraveți murați
400 ml ulei de floarea soarelui
două linguri muștar
o lămâie
Cum se prepară salata
Legumele și carnea se pun întregi la fiert. Apoi, se lasă la răcit. În acest timp se prepară maioneza. După ce legumele și carnea s-au răcit se taie cubulețe mici. Se amestecă toate ingredientele.
un ou întreg (la temperatura camerei)
zeamă de la o jumătate de lămâie
o linguriță de muștar
ulei
sare, piper
Mod de preparare
Ingredientele se pun într-un vas și se mixează aproximativ 20 de secunde.
Se ridică ușor mixerul și se mai mixează încă 10 secunde. În final maioneza va avea o consistență densă.
Pentru un gust deosebit se poate opta și pentru un alt fel de ulei în locul celui de floarea soarelui. Se poate folosi uleiul de șofran, canola sau de semințe de struguri.