Life

Cum se prepară cele mai crocante jumări de porc. Secretul gospodinelor de la țară pentru un preparat tradițional delicios

Care este secretul celor mai crocante jumări de porc. Gospodinele de la țară au mereu un as în mânecă atunci când le prepară.
18.12.2024 | 08:10
Cum se prepara cele mai crocante jumari de porc Secretul gospodinelor de la tara pentru un preparat traditional delicios
Trucurile de care trebuie să ții cont dacă vrei să prepari jumări crocante de porc. Sursa foto: captură Youtube/ Alina în bucătărie

Jumările sunt reprezentative pentru sezonul de iarnă. Încă din cele mai vechi timpuri, acestea au fost considerate un adevărat deliciu. Pentru a face cele mai crocante și cele mai delicioase jumări de porc, trebuie doar să ții cont de secretul gospodinelor cu experiență.

Slănina joacă cel mai important rol în prepararea jumărilor

Jumările de porc sunt nelipsite de pe masa românilor în sezonul de iarnă. Acest preparat tradițional are un gust aparte, iar pentru a te bucura din plin de savoarea lui, trebuie să știi cum să îl pregătești.

Încă din cele mai vechi timpuri, gospodinele au preparat jumări de porc. Chiar dacă rețeta nu este deloc una complicată, detaliile fac diferența dintre jumări bune și jumări delicioase.

De obicei, jumările sunt perfecte atunci când interiorul este moale, iar exteriorul este crocant. Pentru a ajunge la un astfel de rezultat, tot ce trebuie să faci este să ții cont de secretele gospodinelor de la țară.

Pentru ca jumările de porc să fie perfecte, este foarte importantă slănina. Gospodinele cu experiență optează mereu pentru slănină proaspătă de pe burta porcului, deoarece aceasta are și staturi de carne.

Trucurile care te ajută să prepari jumările crocante de porc

Primul pas în prepararea jumărilor este alegerea slăninii. Ulterior, aceasta se va tăia cuburi și se va pune într-un ceaun cu apă la fiert. Este recomandat ca focul să fie mic pentru ca slănina să se prăjească uniform. De asemenea, este important să amesteci din când în când în ceaun.

Jumările de porc sunt gata atunci când se rumenesc și se ridică la suprafață. Acestea trebuie scoase cu o paletă cu găuri. Este foarte important să aștepți să se scurgă orice urmă de untură topită.

Pentru a fi crocante, jumările de porc trebuie așezate pe un șervețel absorbant. Acesta va elimina orice surplus de grăsime, astfel că te vei bucura doar de gustul autentic al jumărilor.

Un alt truc care face ca jumările să fie crocante la exterior este folosirea sării grunjoase. Este recomandat ca jumările să fie presărate cu acest tip de sare cât încă sunt calde.

Un alt truc care te poate ajuta că prepari cele mai bune jumări este să le fierbi în apă și lapte. Cantitățile trebuie să fie egale. De exemplu, la 2 kilograme de jumări, sunt necesari 300 ml de apă și 300 ml de lapte.

După ce ai preparat jumările, este foarte important cum le păstrezi pentru a te bucura cât mai mult de gustul lor. Jumările de porc stau cel mai bine în vase de ceramică sau de sticlă, ferite de umiditate și de razele directe ale soarelui. Pentru un gust și mai bun, se recomandă să le acoperi cu untură.

Tags: