Iată cum se prepară ciocolata Dubai, cel mai apreciat desert al momentului. Este adorat de persoanele din întreaga lume, dar rețeta nu este deloc grea.
În ultima vreme, ciocolata Dubai a devenit unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume. Este foarte populară mai ales pe platforma Tik Tok și multe persoane încearcă să o prepare acasă.
De altfel, dacă vrei să o achiziționezi de la magazin, prețul pentru această ciocolată nu este unul tocmai mic. De exemplu, pentru numai 200 de grame, trebuie să plătești 50 de lei.
Rețeta a devenit virală pe rețelele de socializare și mulți prepară desertul acasă, chiar și vedetele. Gabriela Cristea a făcut această ciocolată în urmă cu câteva zile.
De ce este, însă, atât de apreciată ciocolata Dubai? Aceasta conține fistic, dar și kataif, un desert tradițional oriental. Sarah Hamouda este “fondatoarea” acestei rețete și totul a început cu o poftă pe care a avut-o atunci când era însărcinată pentru a doua oară.
Aceasta își dorea o combinație diferită de arome, motiv pentru care a decis să pregătească acest tip de ciocolată. În prezent, desertul se găsește la multe cofetării și magazine de profil.
Pentru a prepara ciocolata Dubai, ai nevoie de 200 de grame de ciocolată cu lapte, 6 linguri de cremă de fistic, 50 de grame de cataif și 20 de grame de unt.
Înainte de toate, ai nevoie de o formă de silicon, specială pentru ciocolată. Kataiful se toacă mărunt și se prăjește în unt, până când se rumenește, după care se ia de pe foc.
După aceea, trebuie să topești ciocolata. Pentru o textură cremoasă, poți să o topești la baie de aburi. Trebuie să torni un strat de ciocolată topită în formă, apoi să-l lași la frigider timp de 30 de minute, până când se întărește.
În acest timp, kataiful rumenit se amestecă cu crema de fistic, până când se omogenizează. Poți adăuga mai multă cremă, în funcție de preferințe.
Se scoate din frigider forma de ciocolată cu primul strat. Peste el se pune amestecul de kataif cu fistic, peste care se toarnă ciocolata rămasă și se lasă înapoi la frigider, timp de aproximativ o oră și jumătate sau până când se întărește suficient.
În cazul în care vrei o aromă mai puternică, poți folosi o combinație de ciocolată albă și ciocolată neagră, cu un conținut de cel puțin 70% cacao, în loc de ciocolată cu lapte.
Poți adăuga, de altfel, și alte arome în amestecul de cremă de fistic și kataif. Zmeura reprezintă o variantă și trebuie doar să o mărunțești și să o adaugi în cremă.