Life

Cum se prepară, de fapt, tortul Pavlova. Rețeta simplă pe care o poți încerca acasă

Tortul Pavlova este extrem de delicios. Are la bază bezea dulce, iar rețeta nu este deloc una prea complicată, drept urmare, poate fi realizată ușor și acasă.
21.10.2022 | 14:42
Cum se prepara de fapt tortul Pavlova Reteta simpla pe care o poti incerca acasa
Rețeta pentru tortul Pavlova este una foarte simplă. Sursă foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Tortul Pavlova este o combinație perfectă pentru cei care își doresc un tort răcoritor. Are la bază fructe de sezon, dar și o cremă delicioasă care nu poate fi comparată cu nimic altceva.

Ingrediente necesare pentru tortul Pavlova

Spre deosebire de alte deserturi, tortul Pavlova este în exterior crocant, iar în interior spumos, lucru care îl face și mai special. Iar rețeta este una extrem de simplă, deși de la distanță poate părea complicată.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara rețeta de tort Pavlova ai nevoie de mai multe ingrediente:

  • 4 albușuri proaspete;
  • 1 priză de sare extrafină;
  • 160 de grame de zahăr tos fin;
  • 1 plic de zahar vanilat/ 1 linguriță de extract de vanilie;
  • 2 linguri de oțet;
  • 20 de grame de amidon de porumb;
  • 700 gr smântână pentru frișcă;
  • 2 linguri de zahăr pudră vanilat;
  • căpșuni, zmeură, mure, kiwi.

În ceea ce privește modul de preparare pentru tortul Pavlov, cum spuneam și mai sus, rețeta pentru acest desert delicios poate fi făcută de oricine, acasă.

ADVERTISEMENT

Prima oară se bat albușurile alături de priza de sare fină până în momentul în care vor crește în volum. De abia apoi se adaugă și zahărul tos, iar totul se amestecă la viteză mare cu mixerul.

Rețeta simplă pentru tortul Pavlova

Zahărul sau extractul de vanilie se pun la final, alături de oțet. Din nou, amestecăm totul bine până când zahărul nu se mai simte deloc și adăugăm și amidonul de porumb. Întreaga compoziție va fi gata atunci când se obține o bezea fermă și lucioasă.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este coacerea. Pe tava cuptorul punem o hârtie de copt pe care se trasează un cerc. Recomandat ar fi ca acesta să aibă un diametru de 22-26 de centimetri dacă ne luăm după ingredientele de mai sus.

Se pune apoi bezeaua în forma respectivă și se bagă la cuptor, care trebuie să fie preîncins la o temperatură de 120 de grade Celsius, timp de o oră și jumătate. Aceasta va fi gata în momentul în care se va desprinde ușor de pe hârtia de copt.

ADVERTISEMENT

Bezeaua se lasă la răcit, iar până atunci nu se pierde timpul și se prepară frișca. Aici avem nevoie de smântână cu ceva mai multă grăsime, care să fie rece. Se bate bine, iar apoi se adaugă  și zahărul pudră vanilat.

După ce a fost bătută bine și se formează creste la suprafață, o vom distribui uniform peste bezeaua noastră, evident, când aceasta s-a răcit. Fructele le punem deasupra, în funcție de preferințe. Recomandate sunt căpșunile, coacăzele, zmeura, dar și murele.

Tortul Pavlova se bagă apoi la rece și se poate consuma după cel puțin o oră.

ADVERTISEMENT