Mămăliga este unul dintre preparatele care a pus România pe harta internațională a gastronomiei. Pentru gospodinele care vor să prepare mămăligă pe porții, avem rețeta ideală.
Fără doar și poate, mămăliga este un preparat reprezentativ pentru România. Delicioasă și ușor de făcut, aceasta este mereu un răsfăț pentru papilele gustative.
Mămăliga nu doar că este gustoasă, dar este și o alegere sănătoasă. Făcută din mălai, aceasta asigură doza de energie necesară organismului și menține glicemia la un nivel stabil.
De asemenea, mămăliga este ideală pentru persoanele care au intoleranță la gluten. În plus, datorită faptului că are puține calorii, aceasta poate fi consumată și de persoanele care țin dietă.
Pentru a prepara cea mai bună mămăligă pe porții, ai nevoie doar de mălai, apă, sare și de răbdare. Așa cum îi spune și numele, cel mai important rol îl joacă cantitățile. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri că folosești 2 pahare de mălai, 4 pahare de apă și sare după gust.
Mămăliga pe porții se prepară ușor. Vei începe prin a turna într-o cratiță cele patru pahare de apă. Apa se va pune la încălzit și vei aștepta până când fierbe.
În momentul în care apa a fiert, urmează să pui mălaiul. Este recomandat să îl pui în ploaie, nu pe tot în același timp. Dacă vrei ca mămăliga să nu aibă cocoloașe, cel mai bine este să amesteci totul cu un tel.
După ce ai adăugat întreaga cantitate de mălai, va trebui să reduci intensitatea focului și să amesteci mămăliga la fiecare 2 minute. Doar așa vei reuși să previi lipirea ei de vas.
Dacă ții foarte mult la aspectul final al mămăligii, acum este momentul în care poți să îi dai forma. Cu o lingură, poți să presezi mămăliga pe marginile cratiței.
Mămăliga pe porții este gata atunci când devine mai consistentă. După ce o iei de pe foc, tot ce trebuie să faci este să o răstorni pe o farfurie. Aceasta poate fi servită alături de diverse preparate, de la carne până la tocănițe, în funcție de gusturi.