Cum sună prăjitura care se face singură? Deși pare ireal, această rețetă face exact ce promite. Ai nevoie de câteva ingrediente simple, pe care cu siguranță le ai prin casă, pentru a obține un desert delicios, fără pic de efort.
De câte ori nu ți-a fost poftă de ceva dulce, dar nu ai avut timpul sau energia necesară pentru a sta câteva ore în bucătărie? Sau, dacă ești mamă, ți s-a întâmplat să te simți vinovată pentru că nu ai avut timp să pregătești pentru cei mici o prăjitură făcută în casă, pentru a înlocui dulciurile din comerț?
Ei bine, dacă ești pe fugă, dar vrei o alternativă sănătoasă pentru ceea ce ce poți găsi în magazine, poți să pregătești prăjitura deșteaptă. Este denumită astfel pentru că, după ce amesteci ingredientele, se formează de la sine un strat delicios și pufos în timpul coacerii, fără a fi necesar un alt proces complicat.
De aceea, gospodinele o iubesc. În plus, spre deosebire de alte rețete celebre, nu trebuie să cheltuiești o avere pe cele necesare și s-ar putea să scapi și de un drum la magazin, căci majoritatea se găsesc mai tot timpul în casă.
Astfel, pentru prăjitura care se face singură o să ai nevoie de 115 g făină, 1 pahar de apă, 1 pahar de zahăr, 2 pahare de lapte cald, 4 ouă, 125 g unt și 1 linguriță de esență de vanilie, conform spynews.ro.
Primul pas este să separi albușurile de gălbenușuri. Apoi, bate albușurile cu un praf de sare până când devin spumă tare. În paralel, ocupă-te de unt. Topește-l și lasă-l să se pentru câteva minute.
Pune gălbenușurile, apa și zahărul într-un alt bol și mixează-le până se omogenizează complet. După ce ai obținut o compoziție uniformă, adaugă untul topit și încorporează-l treptat în amestec.
Adaugă treptat laptele și, apoi, făina cernută, amestecând continuu până când obții o compoziție fină și uniformă. După aceea, încorporează delicat spuma de albușuri folosind o spatulă, având grijă să păstrezi aerisirea.
Unge o tavă cu unt și presară făină pe margini, apoi toarnă aluatul obținut în ea. Pune-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lasă prăjitura deșteaptă să se coacă pentru aproximativ o oră. Când este gata, oferă-i timp să se răcească în totalitate și pudrează-o cu zahăr.