Dacă vrei să prepari în scurt timp pâinea de casă, află că rețeta este una foarte simplă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a prepara aluatul, care va sta la cuptor mai puțin de o oră.
Pâinea proaspătă, mai ales atunci când este caldă, reprezintă o adevărată delicatesă pentru multe persoane, indiferent dacă o consumă ca atare sau alături de anumite preparate culinare.
Dacă îți dorești să te bucuri de mirosul și gustul unei pâini proaspete, nu este nevoie să o achiziționezi de la brutărie, ci o poți prepara acasă, cu doar câteva ingrediente simple. Procesul durează aproximativ o oră și este foarte simplu.
În plus, dacă vei prepara o pâine de casă, aceasta nu va avea zahăr și alți aditivi, așa cum se poate întâmpla cu produsele din comerț. Dacă respecți toți pașii, vei obține o pâine delicioasă, pe care o vor savura inclusiv cei dragi.
Astfel, dacă ții cont de ingredientele menționate și respecți cantitățile, ar trebui să obții o pâine care are 12 porții. Prepararea acesteia durează numai 5 minute, iar timpul de coacere este de 30 – 40 de minute.
Pentru a prepara pâine de casă, ai nevoie de 800 g făină, 2 lingurițe de sare, 2 linguri de zahăr, 10 g de drojdie uscată, 500 ml apă caldă și 30 ml ulei de măsline.
Într-un bol mare, se cerne făina pentru a putea obține un aliat aerat, după care se adaugă sarea, zahărul și drojdia uscată. Totul se amestecă bine. Următorul pas este să adaugi apa caldă, apoi uleiul de măsline peste ingrediente. Aluatul trebuie frământat până când devine omogen.
Bolul se acoperă cu un prosop curat, după care aluatul se lasă la dospit într-un loc cald, timp de 2 ore. Aluatul este gata atunci când își dublează volumul, notează romaniatv.net. După aceea, aluatul se împarte în două pârți.
Se modelează pâinile, apoi se lasă să se odihnească pentru 30 – 40 de minute. Pentru a obține o crustă crocantă, suprafața aluatului se unge cu un amestec de apă caldă și lapte.
Cuptorul se preîncălzește la 200 de grade Celsius, iar pâinea se coace timp de 30 – 40 de minute. Este gata atunci când are o nuanță aurie. După ce pâinea este scoasă din cuptor, se lasă puțin la răcit, apoi se poate savura.