Life

Cum se prepară salata specială a Elwirei Petre. Rețeta făcută la Chefi la Cuțite

Elwira Petre a impresionat la Chefi la cuțite cu o rețetă simplă pe care o știe de la mama sa. Salata specială se gătește foarte ușor și cu puține ingrediente.
02.12.2021 | 23:41
Cum se prepara salata speciala a Elwirei Petre Reteta facuta la Chefi la Cutite
ADVERTISEMENT

Elwira Petre s-a descurcat de minune în edițiile speciale Chefi la cuțite.

Câștigătoarea de la Asia Express a pregătit o rețetă tradițională poloneză.

Salata specială se gătește foarte ușor și nu se folosesc prea multe ingrediente.

Cum se prepară salata specială a Elwirei Petre. Rețeta făcută la Chefi la Cuțite

Elwira Petre a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu. S-a remarcat după ce a decis să gătească la una dintre probe o rețetă tradițională poloneză. Aceasta a dezvăluit că o știe din copilărie, Mama și mătușa sa o pregăteau de sărbători. Câștigătoarea Asia Express gătește acest preparat pentru familia sa în fiecare an de sărbători.

“Eu trebuia să fac salată boeuf, dar am zis să nu fac rețeta tradițională. Știam eu o rețetă pe care o fac de fiecare dată de Crăciun”, a declarat soția lui Mihai Petre în emisiunea specială Chefi la cuțite.

ADVERTISEMENT

Este o salată simplă pentru care nu este nevoie de prea multe ingrediente. Este foarte asemănătoare cu salata de boeuf.

Ingrediente

ceapă albă

castraveți murați

mazăre

porumb

piept de pui

ouă fierte

ridichi

orez

mărar proaspăt

pastă de hrean

muștar

maioneză

sare, piper

Cum se prepară salata festivă

Cantitățile se ajustează în funcție de numărul persoanelor. Ingredientele se mărunțesc și se amestecă bine într-un bol. Se pune muștarul, hreanul, maioneza, sarea și piperul. Acest preparat se servește rece.

ADVERTISEMENT

“Elwira este doar ea cu ea. Elwira face o salată mare, multă rău”, a spus chef Florin Dumitrescu când a văzut ce prepară soția lui Mihai Petre. 

Toți au apreciat preparatul polonez. Mai ales Nea Mărin și soția sa. Aceasta a anunțat că va încerca să gătească și ea acest preparat.

ADVERTISEMENT

În finala ediției speciale Chefi la cuțite au intrat concurenții lui Florin Dumitrescu. Patrizia Paglieri, Elwira Petre, Cosmin Natanticu și Shift. Fiecare concurent a încercat să-i impresioneze pe chefi și pe jurați. În final, farfuria de aur i-a revenit Patriziei Paglieri.

Premiul a fost donat Anitei Varvara. Tânăra este pasionată de gastronomie și își dorește să facă studii de specialitate. La vârsta de 15 ani a devenit voluntar în bucătăria unei biserici.

ADVERTISEMENT

“Simt multă bucurie în momentul în care pot să gătesc, în momentul în care așez mâncarea gătită de mine pe masă, masa fiind plină de persoane dragi mie sau de oameni pe care îi văd pentru prima dată”, a declarat Anita, la Antena 1.

ADVERTISEMENT