Life

Cum se prepară sosul olandez de la Chefi la Cuțite. Rețeta este simplă, cu 3 ingrediente

Sosul olandez de la Chefi la Cuțite se prepară destul de simplu și ai nevoie doar de trei ingredinte.
14.06.2021 | 09:16
Cum se prepara sosul olandez de la Chefi la Cutite Reteta este simpla cu 3 ingrediente
Cum se prepară sosul olandez de la Chefi la Cuțite. Rețeta este simplă, cu 3 ingrediente. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sosul olandez de la Chefi la Cuțite le-a dat bătăi de cap concurenților care s-au confruntat la proba individuală. Ediția de duminică seară Chefi la Cuțite a fost una plină de suspans, mai ales că s-au ales semifinaliștii fiecărei echipe.

Cătălin Scărlătescu a ales fileul de somon cu sos olandez, ciuperci oyster și conopidă gratinată pentru proba de duel.

ADVERTISEMENT

Această rețetă a fost trasă la sorți de Rikito Watanabe (Riki), Elena Matei și Dorin Voiasciuc. Din păcate, cel din urmă nu a reușit să se califice în semifinală.

Cum se prepară sosul olandez de la Chefi la Cuțite. Rețeta este simplă, cu 3 ingrediente

Sosul olandez de la Chefi la Cuțite a fost o adevărată încercare pentru concurenți și nu doar în ediția de duminică seară. Rețeta este simplă și ai nevoie doar de trei ingrediente pentru acest sos.

ADVERTISEMENT

Sosul olandez este unul dintre sosurile de bază din bucătăria franțuzească. Acest sos acompaniază, în general, legumele la abur, ouăle poșate sau Benedict și preparatele cu pește, scrie unica.ro.

Ingrediente

  •  3-4 gălbenușuri de ou
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  •  150 g unt
  •  sare și piper după gust

Cum se prepară sosul olandez de la Chefi la cuțite. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Sosul care i-a pus în dificultate pe concurenții de la Chefi la Cuțite se prepară destul de ușor. Gălbenușurile și zeama de la lămâie se bat la rece într-un bol. Ulterior, bolul va fi utilizat la bain marie.

ADVERTISEMENT

Untul se topește separat la bain marie și apoi se lasă la răcit. Se trece bolul cu amestecul de gălbenușuri la bain marie și se bate în continuare cu telul.

Pentru a evita coagularea ouălor, focul trebuie să fie foarte mic. În cazul în care vasul se încinge prea tare și mixtura de ouă se coagulează, se mai poate da jos din când în când, amestecând în continuare.

ADVERTISEMENT

Se poate folosi un bol mai mare cu apă foarte rece pentru răcirea gălbenușurilor, atunci când este nevoie.

Atunci când consistența este păstoasă, se adaugă încet untul. Se amestecă încontinuu pentru a încorpora fiecare adaos în parte.

Sosul olandez se ia de pe foc atunci când capătă consistența dorită și se asezonează cu sare și piper după gust. Sosul este gata de utilizat, poftă bună!

ADVERTISEMENT