Life

Cum se previne mahmureala. Ce trebuie să faci înainte să pleci la petrecere

Sfaturi utile despre cum să previi mahmureala. Iată ce trebuie să faci înainte de a merge la o petrecere. Organismul tău va reacționa diferit.
17.11.2022 | 12:21
Cum se previne mahmureala Ce trebuie sa faci inainte sa pleci la petrecere
Sfaturi prin care poți preveni mahmureala. Sursa foto: Sfaturi Medicale
ADVERTISEMENT

Mahmureala este o stare neplăcută pentru cei care beau fără măsură. Însă, de-a lungul timpului, s-a constatat că poate fi prevenită.

Cum să combați starea de mahmureală atunci când consumi alcool

Specialiștii au câteva sfaturi importante despre cum să combați mahmureala, chiar înainte de a merge la o petrecere. Unul dintre ”secrete” este să bei multă apă, informează cumsa.ro

ADVERTISEMENT

Apa minerală și ceaiul verde ajută corpul să nu rețină prea multă băutură și protejează ficatul de toxine. De asemenea, poți mânca înainte de o nuntă sau un botez sau oricare alt tip de eveniment unde se consumă alcool. Se recomandă carnea roșie, fructele de mare, avocado, carne de pui sau ciuperci.

Odată ajuns la petrecere, ai grijă cum consumi alcoolul. Nu este indicat să se combine cu alte tipuri de băuturi, nici măcar atunci când vine vorba despre sucuri, căci îți accentuezi starea de mahmureală.

ADVERTISEMENT

De altfel, să ții minte faptul că vei trece des pe la baie, din momentul în care ai ales să bei, deoarece alcoolul este un diuretic puternic. Așadar, organismul se va deshidratata și apare apoi mahmureala.

Fumatul accentuează starea de mahumreală

Studiile au demonstrat că fumatul prezintă un risc și mai mare de a duce la mahmureală. Acesta, împreună cu alcoolul, tulbură funcționarea creierului în mod normal.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea, nu ezita să dansezi la o petrecere. Prin efort se elimină alcool din organism.

Cât de nociv este alcoolul pentru organism. Chiar și în cantități reduse poate duce la boli grave

Dr. Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă la Spitalul Județean de Urgență Galați, spune că alcoolul, indiferent de cantitate poate duce la apariția unor boli grave precum: hepatita, cancerul, ciroza, demența, hipertensiunea arterială. Totodată, pot surveni un accident vascular cerebral sau infarctul miocardic.

ADVERTISEMENT

”Conform celor mai noi și ample studii privind alcoolul și efectele asupra sănătății creierului, ce a inclus 25.378 de participanți s-a demonstrat faptul că orice cantitate de alcool consumată este corelată cu afectarea sănătății creierului.

(…) Știm în momentul de față că consumul regulat de alcool este responsabil sau se face „vinovat” pentru apariția unor afecțiuni precum demența, accidentul vascular cerebral, steatoza hepatică, pancreatita, hepatita, ciroza, ulcerul gastric, sindromul de anxietate, sindromul depresiv, hipertensiunea arterială, infarctul miocardic, cancerul de esofag, cancerul de colon, cancerul de rect, cancer hepatic, cancerul mamar”, a declarat dr. Alexandru Nechifor, potrivit stiripesurse.

ADVERTISEMENT
Tags: