Fotbal international

Cum se protejează zilnic Ştefan Radu şi colegii lui de la Lazio de coronavirus: obligați să consume usturoi și ciocolată!

17.04.2020 | 18:36
Cum se protejeaza zilnic Stefan Radu si colegii lui de la Lazio de coronavirus obligati sa consume usturoi si ciocolata
ADVERTISEMENT

Lazio este unul dintre cluburile din Serie A care ar fi vrut să înceapă deja pregătirile, dar nu s-a putut acest lucru pentru că preşedintele Federaţiei a anunţat interzicerea oricăror antrenamente până pe data de 4 mai.

Lazio a cerut insistent reluarea campionatului

Patronul lui Lazio, Claudio Lotito, a devenit chiar agresiv la adresa forurilor conducătoare ale fotbalului italian, ameninţând cu tribunalul în cazul în care Serie Anu se va mai relua.

ADVERTISEMENT

Lazio a făcut un campionat peste toate aşteptările şi se află în cursa pentru titlu alături de Juventus şi Inter. Jucătorii lui Simone Inzaghi sunt supermotivaţi şi cred că pot da marea lovitură. Motiv pentru care chiar şi în carantină continuă să se pregătească conştiincios.

Aspirină de 100 de grame zilnic

Între benzi elastice, cizme de recuperare (cizme gonflabile care ajută la recuperarea energiei mai repede după efort fizic) și bicicletă, pregătirea este programată în mod uniform datorită antrenamentului inteligent, adică sesiuni urmate prin intermediul smartphone-ului.

ADVERTISEMENT

Stafful medical le-a recomandat jucătorilor să ia vitamine: câte un gram de vitamina C și D pe zi timp de trei luni. În plus, aspirina (100 mg) pe zi trebuie luată pentru a preveni scăderea sistemului imunitar din cauza efortului fizic.

Ciocolata nu trebuie consumată seara

În plus, pentru a preveni coronavirusul, jucătorii de la Lazio sunt obligaţi să consume usturoi (menține tensiunea arterială scăzută și funcționează ca antibacterian și bronhodilatator) și ciocolată (este un stimulator cardiac și oferă beneficii mentale într-un moment în care este ușor să cadă în depresie), care însă le-a fost interzisă seara, pentru că ar crea insomnie.

ADVERTISEMENT

Lazioar putea să dea şi o mare lovitură de mercato în vară, în condiţiile în care sigur nu vom avea multe transferuri de top în fotbalul european.

Ofertă de 100 milioane euro de la PSG pentru Milinkovic-Savic

Claudio Lotito a primit o ofertă din partea celor de la PSG pentru mijlocaşul sârb Sergej Milinkovic-Savic, în valoare de 100 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

Însă patronul grupării romane nu ar fi tentat să dea curs ofertei decât în cazul în care echipa sa nu ar obţine calificarea în grupele Champions League. Lazio ocupă locul 2, cu 62 puncte, unul mai puţin ca liderul Juventus şi are un avans de 17 puncte peste echipa de pe locul 5, marea rivală concitadină Roma.

 

ADVERTISEMENT