Life

Cum se pun corect găluștele în supă. Trucul care te scoate din încurcătură

Tu știi cum să procedezi corect atunci când faci supă cu găluști? Multă lume greșește și dă greș atunci când gătește acest preparat.
20.05.2023 | 17:52
Cum se pun corect galustele in supa Trucul care te scoate din incurcatura
Care este modul corect în care se adaugă găluștele în supă. Sursa foto: bucătaraș.ro
ADVERTISEMENT

Cum se pun corect găluștele în supă- este o întrebare pe care o au multe persoane, fie că vorbim despre unele începătoarele în ale bucătăriei, dar și cele cu experiență. Există o metodă prin care scapi de toate bătăile de cap.

Cum se pun, de fapt, găluștele în supa

Supa cu găluști pufoase de griș este unul din preparatele care îi duc pe mulți cu gândul la copilărie. Mamele sau bunicile obișnuiesc să o pregătească atunci când cei mici sunt răciți, dar nu numai, ținând cont de faptul că este delicioasă și nici nu costă mult. 

ADVERTISEMENT

Chiar și vedetele gătesc acasă supă cu găluști. Andrea Bănică a demonstrat de multe ori că este o gospodină desăvârșită și și-a impresionat fanii cu talentele sale din bucătărie. Iar una dintre rețetele pe care le-a împărtășit cu publicului este chiar a acestui preparat. 

Cu toate acestea, există și oameni care se feresc să prepare supă cu găluști, considerând că se confruntă cu o mâncare pretențioasă. Este și motivul pentru care multe ori, nici restaurantele nu o includ în meniurile lor prea des.

ADVERTISEMENT

Există un secret care face, însă, diferența între succes și eșec. Totul ține de modul în care se pun, de fapt, găluștele în supă. Astfel, ele nu trebuie aruncate direct în oala în care au fiert legumele și puiul, ci au nevoie de o altfel de pregătire.

Secretul pentru o supă perfectă

Pe lângă îndemânarea de care ai nevoie pentru a obține consistența perfectă a găluștelor, trebuie să dispui și de răbdare pentru a face câțiva pași în plus. În caz contrar, riști ca acestea să se dezintegreze în timpul fierberii.

ADVERTISEMENT

Astfel, răspunsul la întrebarea cum se pun găluștele în supă este următorul. Ele se fierb, mai întâi, într-o oală cu apă și sare. Atunci când au început să iasă la suprafață, este momentul perfect pentru a fi adăugate în preparatul final.

Totodată, pentru o supă cu găluști ca la mama acasă, este foarte importantă și consistența compoziției. Aceasta ar trebui să semene, conform specialiștilor în bucătărie, cu cea a unei smântâni mai grase.

ADVERTISEMENT

Marii bucătari au și un truc care îi ajută să obțină cele mai pufoase găluște. Înainte de adăugarea grișului, pune un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu-ingredientul minune din bucătărie. Lasă apoi compoziția să se odihnească 10 minute.

ADVERTISEMENT
Tags: