Sport

Cum se refac “tricolorele” înainte de Ungaria – România. “Această metodă îţi dă o stare de foarte bine. Fiecare cum rezistă!”

Cum se refac tricolorele inainte de Ungaria  Romania Aceasta metoda iti da o stare de foarte bine Fiecare cum rezista

Ungaria – România, meciul decisiv pentru semifinale la EURO 2018 de handbal, are loc miercuri, ora 19.00, în ultima etapă a fazei celor două grupe principale la turneul final care este găzduit de Franţa, iar Dragoş Lucsan a dezvăluit cum se refac tricolorele între meciuri.

Preparatorul fizic Dragoş Luscan a vorbit pentru libertatea.ro despre modul în care se recuperează jucătoarele lui Marin Ambros chiar înainte ca handbalistele din echipa naţională a României să dispute la Nancy, un meci crucial cu Ungaria, pentru calificarea în semifinalele Campionatului European 2018.

Dragoş Luscan, despre cum se refac tricolorele înainte de Ungaria – România

„În 2015, eu am implementat la naționala feminină de handbal câteva strategii de refacere. Imediat după meci, le pregăteam fetelor cadă cu gheață în vestiar. Reglam temperatura apei să fie între 6-10 grade Celsius. Această metodă ajută musculatura să se refacă mai repede și dă o stare de foarte bine. Unele jucătoare făceau câte trei, patru, cinci reprize de câte un minut, iar altele stăteau cinci minute încontinuu. Fiecare cum rezista. Altele alternau reprizele cu gheață, cu dușuri calde. La început au fost mai reticente, dar când au văzut că metodele le ajută să fie bine pe teren le-au acceptat”, a povestit Dragoș Luscan, care a lucrat și cu Simona Halep.

„După ședința cu gheață, fetele își puneau șosete de compresie până la genunchi, care drenează sângele spre inimă, să nu stea în picioare. Se spune că în gambe s-ar afla a doua inimă. Fetele stau cu șosetele până aproape de culcare. Toate aceste metode de refacere sunt completate de suplimentele nutritive administrate de medicul echipei. La hotel intră în acțiune masorul și fizioterapeutul. Fetele fac masaj și terapie musculară în funcție de necesități. Câte 20-30 de minute fiecare. Nu fac toate, ci doar cele care au jucat în seara respectivă. Masorii se culcă foarte târziu. Somnul este cea mai bună metodă de refacere, iar când se joacă de pe o zi pe alta, fetele sunt lăsate să dormă mai mult. E clar că nu se refac complet în 24 de ore, dar sunt pregătite. În dimineața meciului mai fac un antrenament ușor”, a mai spus Dragoş Luscan pentru sursa citată mai sus.

Dragoş Luscan şi Horia Tecău

Cristina Neagu, dureri la braţ

Preparatorul fizic Dragoş Luscan a comentat şi despre starea de sănătate a Cristinei Neagu, cea care a avut nevoie de îngrijiri medicale după un antrenament susţinut cu echipa naţională a României. Cea mai bună jucătoare de handbal din lume acuză dureri la mână, motiv pentru care a jucat cu braţul bandajat. “Poate fi o durere în oglindă”, a spus Luscan.