Angela Gheorghiu a depășit cu bine episodul în care a fost huiduită la Seul. Marea soprană a fost nevoită, în cadrul unui spectacol, să bată obrazul publicului, cerând respectul cuvenit.
În urmă cu mai bine de două săptămâni, artista a fost huiduită la Seul după ce a întrerupt actul al treilea al unei reprezentații „Tosca”, la Sejong Center.
Korea Times a notat că românca a fost extrem de deranjat că tenorul coreean Alfred Kim a fost rugat de spectatori să interpreteze un bis la aria „E lucevan le stelle”. Pentru Angela Gheorghiu, gestul publicului, care s-a crezut la un show de tipul concertelor k-pop, a fost unul de netolerat.
Vedeta a urcat pe scenă și l-a oprit pe dirijorul Jee Joong-bae, adresându-i-se apoi sălii. „Scuzați-mă. Este o reprezentație. Nu este un recital. Respectați-mă!”, a spus Angela Gheorghiu, indignată, moment în care a început să fie huiduită copios.
Soprana a trecut de acel episod și își vede, mai departe, de spectacolele sale. După experiența cu bune și cu rele din Coreea de Sud, Angela Gheorghiu pregătește un concert de zile mari, de data asta în România, care va avea loc pe 11 decembrie 2024.
Organizatorul Mall4Art a pregătit un moment pe care spectatorii nu îl vor uita niciodată. Un concert de gală extraordinar, ce va începe de la ora 19:30 în data menționată. Angela Gheorghiu va urca, așadar, pe scena Sălii Palatului, alături de tenorul Teodor Ilincăi și Orchestra Simfonică Valahia, dirijată de Eugene Kohn.
„Fiecare întâlnire cu publicul din România este, pentru mine, un moment încărcat de emoție și de mare bucurie. (…) Pe scenă pot împărtăși în modul cel mai sincer arta mea și pasiunea mea pentru muzică. Ocaziile de a mă regăsi cu publicul român nu au fost nici pe departe atât de dese precum mi-aș fi dorit. Tocmai de aceea, îmi face o mare plăcere că pot să spun – ne vedem în decembrie!”, transmite Angela Gheorghiu.
Biletele pentru spectacolul de la Sala Palatului sunt disponibile de azi, 25 septembrie. Prețurile sunt cuprinse între 99 și 590 de lei.
În ciuda tuturor controverselor iscate de-a lungul timpului, precum episodul în care a fost huiduită la Seul ori declarațiile pe care le-a făcut despre relevanța lui George Enescu din punct de vedere cultural, Angela Gheorghiu rămâne una din cele mai fermecătoare și talentate stele ale operei, iar asta o spun cei de la New York Sun.
Soprana și-a făcut debutul pe mapamond în anul 1992, la Royal Opera House, Covent Garden, în rolul Mimi La boheme. A debutat, în același an, la Opera de Stat din Viena ca Adina L’elisir d’amore și la Metropolitan Opera în 1993 ca Mimì. La Royal Opera House a cântat pentru prima dată mult aclamata Violetta La Traviata. Atunci, pentru prima și ultima dată în istoria televiziunii și a operei, BBC și-a eliberat programul pentru a transmite opera în direct.
Dincolo de marile scene pe care le-a cutreierat în lung și-n lat, Angela Gheorghiu a participat și la câteva evenimente istorice, remarcabile, în calitate de cântăreață.
A cântat în anul 2002 la sărbătorirea Jubileului de Aur și Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, la Palatul Buckingham. Apoi, a cântat și pentru Papa Ioan Paul al II-lea la Castel Gandolfo, tot în 2002. În 2005, a ajuns în Spania unde a impresionat cu vocea ei la deschiderea Palau de les Arts Reina Sofia din Valencia, în prezența Reginei Sofia a Spaniei.
Pe scena de la Sala Palatului, Gheorghiu va fi împreună cu Orchestra Valahia. Din această formație fac parte cei mai buni instrumentiști din România. Aceștia au acompaniat nume uriașe ale muzicii internaționale precum Al Bano, Mathew Freeman, Edwin Marton sau Fiorangelo Orisini.
Cât despre dirijorul Eugene Kohn, trebuie spus că a însoțit clasele vocale ale unor vedete din ”epoca de aur” precum Giovanni Martinelli și Maria Jeritza. Kohn a dirijat la teatrele de operă din Viena, Hamburg, Berlin, Napoli, Buenos Aires, Paris, iar lista poate continua.
Despre Teodor Ilincăi, tenorul cu care Angela Gheorghiu va urca pe scenă, trebuie spus că talentul său a fost extrem de apreciat, de remarcat chiar de către Casa Regală a României. În anul 2016, Principesa Margareta l-a învestit cu Ordinul „Coroana României” în grad de Cavaler.