News

Cum se schimbă drumeţiile la munte din 15 mai. Refugiile montane şi bazele Salvamont din România vor fi dotate cu dezinfectant

14.05.2020 | 18:03
Cum se schimba drumetiile la munte din 15 mai Refugiile montane si bazele Salvamont din Romania vor fi dotate cu dezinfectant
ADVERTISEMENT

FANATIK îți explică felul în care se schimbă drumeţiile la munte din data de 15 mai, dată la care românii vor avea voie să iasă din localitatea în care trăiesc. Printre măsurile de relaxare se află chiar ieşirile la munte, însă acestea vor avea parte de câteva modificări importante.

Cum se schimbă drumeţiile la munte din 15 mai

Concret, pentru ca drumeții să fie în siguranță și să poată respecta regulile de igienă și la mare înălțime, refugiile montane, posturile sezoniere și bazele Salvamont din România vor fi dotate cu soluție dezinfectantă. Este o premieră pentru o țară care nu o dată și-a abandonat aceste locuri.

ADVERTISEMENT

Asociația CERT Transilvania este cea care a pus la dispoziție, într-o primă fază, 50 de litri de dezinfectant, iar dozatoarele au fost donate de Hotel Magazin/CAHM Europe.

Refugiile montane și bazele Salvamont din România vor fi dotate cu dezinfectant

Din Apuseni până în Făgăraș, din Bucegi până în munții Rodnei, salvamontiștii, ajutați de partenerii acestui proiect și de toți cei care vor să ajute, vor începe amplasarea de dozatoare cu soluție dezinfectantă, în cât mai multe refugii montane, posturi sezoniere și baze Salvamont, astfel încât, odată cu revenirea pe munte, acestea, să poată fi folosite de turiști.

ADVERTISEMENT

”Preocuparea permanentă a salvamontiștilor din întreaga țară este prevenirea evenimentelor montane și reducerea numărului de accidente pe munte. Muntele, cel pe care îl iubim atât de mult și care ne atrage permanent, ne pune acum în fața unei noi provocări, să nu răspândim între noi acest coronavirus.

Haideți, împreună, ca iubitori ai muntelui, deopotrivă drumeți, practicanți ai sporturilor montane și salvamontiști să demonstrăm că muntele și activitățile montane nu reprezintă un factor de propagare a acestui virus.

ADVERTISEMENT

Fiți alături de Salvamont România și partenerii săi în campaniile de reducere a numărului de accidente pe munte”, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România.

„Trebuie să fac un apel că depinde de noi, de fiecare dintre noi cum vor fi măsurile acestea în 15 mai – câţi vom merge la munte, la mare, în parc sau pe stradă, în sensul în care, dacă vom respecta actualele reglementări, stăm în casă (…)

ADVERTISEMENT

(…) ne spălăm des pe mâini, păstrăm distanţa socială, folosim măsuri de protecţie, mască, mănuşi sau tot ceea ce ţine de reglementările din ordonanţele militare, există şansa ca noi să fim pe o pantă descendentă şi să avem condiţii de relaxări mai multe decât ne-am gândi acum”, a spus despre măsurile de relaxare și Marcel Vela.

 

 

ADVERTISEMENT