News

Cum se simte studenta din Italia vaccinată cu mai multe doze de Pfizer

13.05.2021 | 18:05
Cum se simte studenta din Italia vaccinata cu mai multe doze de Pfizer
ADVERTISEMENT

Studenta din Italia vaccinată accidental cu mai multe doze de Pfizer resimte primele efecte secundare.

Virginia, studenta din Italia căreia i s-au administrat din greșeală patru doze de ser Pfizer este sub supravegherea medicilor. Tânăra este îngrijită de un virusolog celebru din Milano.

ADVERTISEMENT

După ce a primit accidental patru doze de ser Pfizer anti-COVID, studenta în vârstă de 23 de ani, bea 7 litri de apă pe zi, dar tot se simte deshidratată.

Cum a primit tânăra mai multe doze de Pfizer

Tânăra, studentă la psihologie a mers să-și facă vaccinul la un centru autorizat, însă asistenta a greșit doza de ser Pfizer/BioNTech. Aceasta a uitat să dilueze flaconul cu ser fiziologic. Explicația autorităților în acest caz a fost că, femeia lucra sub presiune, scriu cei de la Corriere della Sera.

ADVERTISEMENT

Inițial s-a crezut că tânăra a primit șapte doze, dar ulterior medicii au anunțat că au fost doar patru.

Ce cantitate de ser i-a fost injectată tinerei

“Este vorba despre 0,30 ml, corespunzătoare unei cantități utilizate pentru patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech și nu pentru șapte doze”, se arată în comunicatul remis de agenția sanitară din Toscana.

ADVERTISEMENT

Tânăra a fost vaccinată în data de 9 mai cu serul Pfizer/BioNTech, iar efectele secundare au început să apară imediat. Bea nu mai puțin de 7 litri de apă pe zi, dar tot se simte deshidratată.

“Informația potrivit căreia cantitatea injectată ar fi puțin mai mare de patru doze este importantă întrucât testele făcute de Pfizer pentru a stabili consecințele unui supradozaj s-au oprit la patru doze de substanță activă inoculate simultan, fără ca acest fapt să fie urmat de consecințe deosebite pentru pacienți”, se mai arată în comunicatul agenției sanitară din Toscana.

ADVERTISEMENT

Tânăra a declarat jurnaliștilor italieni că nu o va da în judecată pe asistenta care i-a administrat injecția. A cerut însă explicații pentru ceea ce s-a întâmplat. Virginia a decis să se vaccineze pentru a putea participa la un internship.

Tânăra trebuie să se vaccineze din nou

“Dacă în viitor vor apărea și alte efecte mai grave, cred că cineva trebuie să plătească. Deocamdată nu voi depune plângere penală”, a declarat tânăra în vârstă de 23 de ani.

Italianca este atent monitorizată de celebrul virusolog, profesorul Fabrizio Pregliasco. Acesta susține că este în afara oricărui pericol, dar este foarte posibil ca supradoza pe care a primit-o, să-i anuleze anticorpii produși de corp.

În acest caz, pentru a se proteja împotriva COVID-19, aceasta ar trebui să se imunizeze din nou în viitor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: