Life

Cum se spală corect părul creț, de fapt. Trucul prin care vei avea bucle perfecte mereu

Cum se spală corect părul creț? Pentru unele persoane buclele perfecte pot fi o adevărată provocare, în special acasă, după baie.
02.04.2023 | 10:47
Cum se spala corect parul cret de fapt Trucul prin care vei avea bucle perfecte mereu
Cum se spală corect părul creț, de fapt. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Persoanele care au părul creț știu cu siguranță că aranjarea lui nu este una tocmai ușoară. Acesta este și motivul pentru care nu de puține ori, unele femei ajung să își dorească mai degrabă un păr drept. Și totuși cum putem avea niște bucle perfecte fără prea multe bătăi de cap?

De câte ori se spală părul creț într-o săptămână

În primul rând, trebuie să știm cum să îngrijim părut creț. De abia apoi ne dăm seama ce facem greșit, dar și de ce uneori acesta poate avea o formă mai ciudată. Contează foarte mult modul în care ne spălăm pe cap. Spre deosebire de părul drept, dacă ai părul creț trebuie să urmezi niște pași esențiali.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ar fi bine să fi conștientă de faptul că un păr creț este cu mult mai fragil decât părul drept. Tocmai din acest motiv, el ar tendința de a se usca și mult mai repede, iar ulterior se rupe. Astfel, dacă te-ai trezit cu ceva ghemotoace de păr în mână după spălare sau pieptănare, acesta ar putea fi motivul.

De câte ori trebuie spălat însă părut creț? Specialiștii spun că spre deosebire de părul drept, care în unele cazuri este și parte gras, ar fi bine să ne spălăm pe cap odată pe săptămână. Pe de altă parte, atunci când buclele sunt strânse, ori observăm că părul nostru este murdar, îl putem spăla și la 2-3 zile.

ADVERTISEMENT

Mai ține cont și de faptul că părul creț ajunge să se rupă în timp ce este pieptănat tocmai pentru că nu este îngrijit atât cum trebuie. Dacă vrei într-adevăr să ai bucle vizibile și un păr îngrijit, înarmează-te cu răbdare, dar și cu o rutină completă.

Cum alegi șamponul perfect pentru un păr creț

În primul când alege un șampon cât se poate de hidratant. Există în comerț nenumărate produse și cu siguranță îl găsești și pe cel perfect pentru tine. De asemenea după ce ți-ai clătit părul, ai grijă ca apa folosită să fie una fierbinte, astfel încât buclele să se contureze.

ADVERTISEMENT

Și evident, nu ai cum să treci nici peste balsam sau peste mască. Dacă folosești balsam, îl poți ține câteva minute pe părul tău, însă nicidecum la rădăcină, ci spre vârfuri. Acesta te va ajuta să îți descurci părul și de asemenea îl a hidrata corespunzător.

La fel ca și în cazul șamponului, există anumite măști de păr sau balsam de păr speciale pentru părul creț. Acestea au rolul de a-l hidrata corespunzător. De asemenea există și opțiunea în care poți alge pentru un balsam fără clătire. Acesta este de altfel și cel mai recomandat de specialiști în cazul părului creț.

ADVERTISEMENT

După ce ai utilizat un astfel de balsam vei observa că îți poți pieptăna mult mai ușor părul. Totodată, acesta nu se va mai rupe așa cum o făcea până acum, iar buclele vor fi mult mai definite și aspectul unul mult mai plăcut. Și părul nu se va îngrășa deloc repede.

ADVERTISEMENT