Life

Cum se spală eficient prosoapele albe. Metoda japoneză care dă rezultate

Prosoapele albe au nevoie de o atenție deosebită, de aceea e important să cunoști soluțiile prin care să le speli bine și productiv, fără prea mari eforturi.
14.07.2022 | 18:48
Cum se spala eficient prosoapele albe Metoda japoneza care da rezultate
Cum se spală cel mai bine prosoapele albe. Metoda japoneză care te va uimi. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum se spală eficient proaspele albe, indiferent că este vorba de cele de baie sau de bucătărie. Iată o metodă japoneză care dă rezultate și care te va ajuta să elimini petele și impuritățile din țesături.

Cum se spală cel mai bine prosoapele albe. Metoda japoneză care te va uimi

Nu știi cum se spală cel mai bine prosoapele albe? Ei bine, de acum înainte nu vei mai avea niciun fel de problemă! Există o metodă japoneză realizată numai dintre trei ingrediente. Sunt produse la care nu te-ai fi gândit.

ADVERTISEMENT

Tot ce îți trebuie pentru a face față acestor materiale constă în două linguri de muștar uscat, o lingură de ulei vegetal și jumătate de lingură de oțet. Acestea se amestecă cu 10 litri de apă și se toarnă într-un lighean.

În substanța obținută se introduc prosoapele albe care trebuie să stea la înmuiat aproximativ 12 ore sau peste noapte. A doua etapă constă în clătirea materialelor, prima oară în apă rece, iar apoi în apă fierbinte.

ADVERTISEMENT

Mirosurile neplăcute și petele de culoare galbenă nu vor mai fi o problemă de acum înainte dacă folosești această metodă japoneză. Nu mai este nevoie să folosești înălbitor sau să le bagi la mașina de spălat, la temperaturi ridicate.

Sfaturi utile legat de prosoape. Cum le păstrezi pufoase

Prosoapele fie că sunt albe sau colorate nu se spală foarte des. Specialiștii recomandă ca acestea să fie schimbate o dată pe săptămână pentru că în felul acesta se vor păstra o perioadă cât mai lungă pufoase și moi.

ADVERTISEMENT

După ce ai folosit un produs de acest fel e bine să-l întinzi să se usuce cât mai bine. În caz contrar va atrage mirosuri urâte și chiar mucegai.

De asemenea, prosoapele nu se calcă și este indicat să le scuturi atunci când le scoți din mașina de spălat. În felul acesta nu vor fi mototolite, ci își vor recăpăta flexibilitatea.

ADVERTISEMENT

E foarte important să speli prosoapele separat de alte haine pentru că eliberează scame și fire care pot intra în alte haine mai delicate. Totodată, nu se bagă la mașină cu altele colorate, care pot păta.

O altă regulă ne spune că prosoapele se spală cu jumătate din detergentul pe care-l folosim în mod obișnuit la alte obiecte vestimentare. De evitat balsamul când este vorba de prosoape!

ADVERTISEMENT