News
notix pixel id

Cum se susțin examenele la universități. Anunțul ministrului Educației

27.04.2020 | 16:58
Cum se susțin examenele la universități. Anunțul ministrului Educației
Cum se susțin examenele la universități. Anunțul ministrului Educației. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației Monica Anisie, a anunțat cum se vor susține examenele de la universități, în contextul în care cursurile normale nu se vor mai relua în acest an studențesc.

Cum se susțin examenele la universități. Anunțul ministrului Educației

La câteva ore după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că elevii și studenții nu vor mai reveni în școli, respectiv universități, până la toamnă, ministrul Educației a vorbit despre cum va fi finalizat anul școlar, dar și despre cum se vor derula examenele care trebuie organizate în această vară.

În cazul învățământului superior, Monica Anisie a spus că fiecare universitate din România își va organiza finalul de an în mediul online, acolo unde vor fi susținute toate examenele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cursurile tuturor facultăților din țară se vor derula, în continuare, doar în mediul virtual.

”În cazul studenților, fiecare universitate va stabili când și cum se vor susține, online, examenele pentru obținerea notelor. Cursurile în universități vor continua doar online.”, a declarat, luni, 27 aprilie, Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

Cum se vor desfășura examenele de titularizare

Ministrul Educației a făcut referire, în declarația de presă, și la examenele cadrelor didactice programate în următoarea perioadă. Astfel, examinările de titularizare vor avea loc, dar în condiții speciale.

”În ceea ce privește examenele profesorilor, cele de titularizare, definitivat sau gradele didactice, ministrul a declarat că „se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță, iar ministerul va comunica în scurt timp modalitatea de susținere, dar și calendarul.

ADVERTISEMENT

Vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță în așa fel încât să evităm orice risc”, a adăugat Anisie.

În cazul examenelor de certificare organizate în învățământul profesional şi profesional-dual, dar şi post-liceal, evaluarea se va realiza numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată.

ADVERTISEMENT

Examenele naționale se vor susține în conformitate cu noua programă pe care ministerul a dispus-o, respectând calendarele comunicate deja. Practic, Evaluarea Națională se va susține începând cu data de 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat va începe cu probele scrise, în data de 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri