Life

Cum se uitau Serghei Mizil și Nicu Ceaușescu la filme? Era ceva unic în Epoca de Aur

Serghei Mizil a povestit, în cadrul unei emisiuni, despre cum se uitau el și Nicu Ceaușescu la filme. Cei doi au devenit prieteni după ce s-au cunoscut prin intermediul surorii lui, Donca Mizil.
16.02.2022 | 11:09
Cum se uitau Serghei Mizil si Nicu Ceausescu la filme Era ceva unic in Epoca de Aur
Cum se uitau Serghei Mizil și Nicu Ceaușescu la filme. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Invitat la emisiunea moderată de Mihai Ghiță, Serghei Mizil a povestit cum a ajuns să se împrietenească cu Nicu Ceaușescu și cum se uitau la filme în Epoca de Aur.

Statutul social al tatălui său, Paul Niculescu-Mizil, dar și prietenia cu fiul fostului președinte Nicolae Ceaușescu i-au adus multe beneficii lui Serghei Mizil în perioada comunistă.

ADVERTISEMENT

Deși a fost prieten cu Nicu, Serghei Mizil nu a fost niciodată apropiat de soții Ceaușescu.

Serghei Mizil, despre cum se uita la filme cu Nicu Ceaușescu

Serghei Mizil l-a cunoscut pe Nicu Ceaușescu la Brașov, prin intermediul surorii lui, Donca, cu care avea o relație. Fiul fostului președinte mergea peste tot cu ei și au ajuns să devină prieteni. Prima dată nu au avut o părere prea bună unul despre celălalt și nu se înțelegeau.

Cei doi se uitau la filme aduse din străinătate și aveau un traducător în sală, un lucru unic în acea perioadă.

ADVERTISEMENT

“Am fost familie cu Nicu Ceaușescu, a stat cu mine vreo 15 ani de zile, în casă. El a avut o relație cu sora mea și stătea cu noi și la mare, și la munte, bine, mergea și la el acasă, dar stătea în vilele astea, rămânea și acolo. (…)

Prima oară nu ne-am halit. Deci pe timpul acela aveam locuri unde se dădeau filme în fiecare zi. La prânz pentru noi, seara pentru părinți. Toate filmele de afară erau aduse, dar nu erau subtitrate, erau cu traducător. (…)

ADVERTISEMENT

Eu eram prieten pe vremea aia cu Vasi Borilă, băiatul lui Borilă. Și venise și el acolo, la Brașov, venise cu o sanie, să o facem, și el apoi s-a împrietenit cu sora mea, apoi ne-am împrietenit.

Eram apropiați de talentele de viață, a declarat Serghei Mizil în emisiunea online “În Oglindă”, pe canalul de YouTube theXclusive.

ADVERTISEMENT

Cei doi au început să se îndepărteze după ce Nicu Ceaușescu a intrat în viața politică.

Cum se înțelegea Serghei Mizil cu soții Ceaușescu

Cu toate că era prieten cu Nicu Ceaușescu, Serghei Mizil nu a avut o relație la fel de apropiată cu părinții acestuia. Fiul fostului demnitar nu a discutat niciodată cu soții Ceaușescu.

În schimb, s-a înțeles foarte bine cu Ilie Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu, pe care îl considera “un om extraordinar”.

“Cu familia Ceaușescu nu am avut nicio amintire, cu cei doi, cu Nicolae și cu Elena Ceaușescu. Ce să vorbesc eu cu ăla sau cu aia? M-ai văzut cum arătam?

Cu părul ăla, cu mașinile decapotabile, eu eram pe afară. Ce să îmi spună mie cu PIB-ul, cu economia? Mă interesau pe mine toate prostiile astea? Prostii pentru mine, pentru ei erau bune…

Nu am discutat cu ei niciodată, singurul care a stat cu noi, care venea cu noi, un om deosebit, a fost Ilie Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu, care era un om de o simplitate, el mergea la el acasă, venea la noi, era un om extraordinar.”, a adăugat Serghei Mizil.

“Ea mi-a zis că cei ca mine nu au ce căuta în societate”

Serghei Mizil și-a adus aminte de ce i-a spus Elena Ceaușescu la un moment dat, și anume că cei care el nu au ce să caute în societate.

Fiul fostului demnitar îi dă dreptate acum, pentru că recunoaște că făcea și lucruri interzise în perioada comunistă, dat fiind statutul social al tatălui său.

“Eu să beau, să stau la masă cu ăla (n.r. Nicolae Ceaușescu) nu, niciodată. Ea mi-a zis o singură dată că cei ca mine nu au ce căuta în societate și eu am zis că pot să rămân afară oricând. Da, Elena Ceaușescu mi-a zis.

Acum, dacă stau să mă gândesc, avea dreptate în ce spunea. Un om ca mine, ce am făcut eu, acum dacă făcea orice băiat se ducea la pârnaie. Multe am făcut, rele. Făceam ce un om normal nu făcea.”, a mai spus Serghei Mizil.

Întrebat ce părere avea despre soții Ceaușescu, Serghei Mizil a spus că “au fost niște oameni foarte simpli”. În plus, acesta a adăugat că fostul președinte a ținut foarte mult la țară și că a făcut foarte multe.

ADVERTISEMENT