News

Cum se va aplica reducerea de 50 de bani la pompă. Nu toate benzinăriile respectă regula. Ce trebuie să faci neapărat

Anunț important pentru șoferii din România. Compensarea de 50 de bani pentru litrul de benzină și motorină va fi valabilă doar în 75% dintre locurile special amenajate pentru alimentarea automobilelor.
24.06.2022 | 14:56
Cum se va aplica reducerea de 50 de bani la pompa Nu toate benzinariile respecta regula Ce trebuie sa faci neaparat
Șoferii au aflat cum se va aplica reducerea de 50 de bani în benzinării. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Antena 3 au aflat informații suplimentare despre modul în care se va aplica reducerea de 50 de bani la pompă. Astfel, se pare că în 25% dintre benzinării nu se va aplica reducerea anunțată joi de Guvernul României.

Cum se aplică reducerea de 50 de bani în benzinării

Potrivit sursei citate, la această situație s-a ajuns întrucât echipa guvernamentală a discutat cu doar 75% dintre reprezentanții benzinăriilor din România. Despre ceilalți reprezentanți ai benzinăriilor nu se știe dacă vor practica un preț mai mic pentru litrul de benzină și motorină de la 1 iulie.

ADVERTISEMENT

Mai departe, șoferilor li s-a explicat cum va funcționa compensarea anunțată de guvernanți. Dacă pentru un plin de 50 de litri de motorină, cu un preț de 9,3 lei/l, se achită în prezent 465 de lei, de la 1 iulie, aceeași cantitate va fi cumpărată cu 440 de lei.

O reducere de 25 de lei, dar nu la pompă, care va afișa prețul întreg, fără compensație. Când va merge să plătească plinul, șoferul va primi la casierie un bon separat, doar pentru carburanți, fără nicio legătură cu alte produse cumpărate din benzinărie.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că premierul Nicolae Ciucă a transmis șoferilor că reducerea pare mică, dar ”se va vedea pe bonul fiscal. Totodată, el a explicat că, alături de partenerii din coaliția de guvernare, și-ar fi dorit o valoare mai mare a compensării pentru carburanți, dar situația economică a țării nu permite o astfel de măsură în prezent.

Nicolae Ciucă ar fi vrut să-i ajute mai mult pe șoferi

Am ţinut cont că într-o situaţie de criză este nevoie de măsuri echilibrate şi putem să vedem în ţările vecine ce se întâmplă când intervii brusc cu măsuri care produc efecte nedorite în economia acestei activităţi specifice de asigurare a produselor petroliere.

ADVERTISEMENT

Şi fiind vorba de o piaţă liberă, ştim cu toţii că există şi o reacţie a pieţei. Ca atare, am convenit şi aş fi vrut cu toată dorinţa personală şi dorinţa guvernului să fi putut mai mult decât atât.

Nu pot să vin în faţa oamenilor şi să anunţ o măsură pe care nu o putem susţine administrativ. În aceste momente este nevoie de onestitate şi de transparenţă şi să spunem oamenilor adevărul”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul unui interviu realizat de Radio România Actualități.

ADVERTISEMENT