Fotbal international

Cum se va decide titlul în La Liga dacă pandemia de coronavirus nu va înceta. Variantele luate în considerare de Federația Spaniolă

14.03.2020 | 15:56
Cum se va decide titlul in La Liga daca pandemia de coronavirus nu va inceta Variantele luate in considerare de Federatia Spaniola
ADVERTISEMENT

Fotbalul din Spania, precum în majoritatea țărilor Planetei, este suspendat. Federația iberică ia în considerare faptul că La Liga ar putea să nu se reia în aprilie sau mai, scenariu în care etapele rămase se vor juca în luna iunie, dacă EURO va fi amânat.

Pandemia de coronavirus a blocat fotbalul în Spania

Calendarul fotbalistic a fost teribil complicat de pandemia de coronavirus. Cele mai importante competiții au fost suspendate, iar data reluării este încă sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT

Inițial, La Liga a fost suspendată până la începutul lunii aprilie, însă dacă situația cauzată în Europa de coronavirus reluarea partidelor va fi amânată din nou. În acest scenariu, partidele de campionat s-ar intercala cu EURO 2020, dacă turneul final va putea începe pe 12 iunie, la Roma.

În această perioadă plină de incertitudini, Federația Spaniolă de Fotbal ia în considerare două opțiuni pentru situația în care fotbalul nu va putea fi reluat la începutul lunii aprilie, conform ibericilor de la Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Prima variantă luată în considerare de Federație este reluarea campionatului după rezolvarea crizei provocată de coronavirus. Dacă această opțiune va fi validată, cele 11 etape rămase de disputat s-ar juca în lunile iunie și iulie, însă, ca acest scenariu să fie posibil, UEFA ar trebui să amâne Campionatul European, programat în 12 țări în perioada 12 iunie – 12 iulie.

Campioana ar putea fi decisă în birouri

A doua variantă vehiculată de spanioli ar fi deciderea campioanei, a echipelor promovate, respectiv retrogradate, și a celor calificate pentru cupele europene în birourile Federației.

ADVERTISEMENT

Acest scenariu ar fi fi aplicat dacă pandemia de coronavirus va persista și în următoarele luni, caz în care, cel mai probabil, clasamentele actuale, stabilite după disputarea a 27 de etape, vor fi cele finale.

În momentul opririi fotbalului în Spania, Barcelona este lider în La Liga, Real Madrid, Sevilla, Sociedad, Getafe și Atletico ocupă locurile de cupe europene, în timp ce Mallorca, Leganes și Espanyol se află pe pozițiile retrogradabile.

ADVERTISEMENT

În eșalonul secund, Cadiz și Zaragoza ocupă primele două poziții, direct promovabile, în timp ce Almeria, Huesca, Girona și Elche sunt pe locurile pentru barajul de promovare.

ADVERTISEMENT