News

Cum se va desfășura ceremonia de 1 Decembrie. Anunțul MApN

27.11.2020 | 16:06
Cum se va desfășura ceremonia de 1 Decembrie. Anunțul MApN
Pandemia ne lasă fără paradă militară de 1 Decembrie. Sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Prepeliță
ADVERTISEMENT

Având în vedere că situația epidemiologică a României se înrăutățește pe zi ce trece, Ministerul Apărării Naționale a decis ca evenimentul organizat la Arcul de Triumf din Capitală cu ocazia Zilei Naționale să aibă loc fără tradiționala paradă militară.

În cadrul ceremoniei programate la ora 11:00 va fi ținut un moment de reculegere în memoria tuturor eroilor căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2 și vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

ADVERTISEMENT

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții instituției.

Ziua Națională în pandemie. Fără paradă și cu public restrâns

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa, marţi, 1 Decembrie, începând cu ora 11,00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală.

ADVERTISEMENT

Pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

ADVERTISEMENT

De asemenea, drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Vineri, 27 noiembrie, la Terenul de instrucţie Ghencea, a avut loc o repetiţie în cadrul căreia militari ai Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” au tras salve de tun.

Luni, 30 noiembrie, începând cu ora 11,00, va avea loc o repetiţie la Arcul de Triumf, care se va desfăşura în aceleaşi condiţii de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Accesul publicului nu va fi permis în zona de desfăşurare a evenimentului şi nici în spaţiile adiacente locului de desfăşurare a repetiţiei”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri