News

Cum se va desfășura pregătirea elevilor pentru examenele naționale. Profesorii, obligaţi să ţină ore chiar şi cu un singur copil

28.05.2020 | 13:12
ADVERTISEMENT

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a surmează să revină la școală pentru pregătirea examenelor naționale, iar ministrul Educației a făcut un anunț important pentru profesori.

Cum se va desfășura pregătirea elevilor pentru examenele naționale

Într-o intervenție la Digi24, Monica Anisie a anunțat modul cum se va desfășura pregătirea elevilor pentru examenele naționale și le-a transmis profesorilor că trebuie să realizeze cursurile chiar și pentru un singur copil.

ADVERTISEMENT

”Dacă un singur elev dorește să vină la aceste cursuri de pregătire la școală, profesorii trebuie să vină și să realizeze aceste cursuri de pregătire chiar și cu un singur elev”, a declarat ministrul Educației, conform edupedu.ro.

În același timp, Monica Anisie i-a atenționat pe dascăli că trebuie să realizeze pregătirea și cu ceilalți elevi, în sistem online, în cazul în care copiii aleg să nu vină la școală.

ADVERTISEMENT

”Lecțiile online sunt de preferat să fie transmise prin intermediul platformelor educaționale”

”Profesorii trebuie să asigure în această perioadă de 10 zile pregătirea elevilor pentru examenele naționale. Acești copii au nevoie de sprijinul profesorilor în această perioadă mai mult decât oricând”, a spus ministrul.

Secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari, a precizat că fiecare unitate de învățământ va organiza activitatea din perioada 2-12 iunie, în funcție de resursele materiale, disponibilitatea fiecărui cadru didactic care susține activitatea și de solicitările elevilor din grupul țintă.

ADVERTISEMENT

”Lecțiile pe care profesorii le vor susține la școală pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a este de preferat ca atunci când sunt transmise online pentru colegii de clasă să fie transmise prin intermediul platformelor educaționale și nu al rețelelor sociale”, a afirmat ea.

Monica Anisie a anunțat că Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat se vor desfășura conform calendarului publicat de minister. În plus, toți elevii care se vor prezenta la examene vor primi măști de protecție.

ADVERTISEMENT

Ghidul revenirii elevilor la şcoală în contextul pandemiei de COVID-19 a fost prezentat de Ministerul Educației. Oficialii din învățământ au anunțat și măsurile de prevenire și protecție în sălile de clasă.

ADVERTISEMENT