News

Cum se va face preînscrierea, înscrierea și admiterea la Universitatea din București. Ce soluții au adoptat cele 19 facultăți

22.05.2020 | 15:12
Cum se va face preinscrierea inscrierea si admiterea la Universitatea din Bucuresti Ce solutii au adoptat cele 19 facultati
Universitatea din București a stabilit modul în care se vor face preînscrierile, înscrierile și admiterile pentru cele 19 facultăți ale sale în 2020. Sursă foto: Facebook Universitatea din București
ADVERTISEMENT

Universitatea din București a stabilit modul în care se vor face preînscrierile, înscrierile și admiterile pentru cele 19 facultăți ale sale în 2020.

Cum se va face preînscrierea, înscrierea și admiterea la Universitatea din București

Conform unui comunicat postat pe site-ul oficial, cele mai multe facultăți ale Universității din București oferă un proces online de preînscriere, înscriere și admitere, dar au stabilit nu mai puțin de cinci forme diferite.

ADVERTISEMENT

Admitere pe baza mediei/a notelor de la bacalaureat – în cazul Facultății de Administrație și Afaceri, al Facultății de Chimie, al Facultății de Fizică, al Facultății de Geologie și Geofizică, al Facultății de Litere, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (Neogreacă, Maghiară, Italiană, Portugheză, Rusă, Limbile Slave (Croată, Sârbă, Slovacă), Rromani, Filologie Clasică, Limbi Moderne Aplicate, Studii Iudaice), precum și al Facultății de Psihologie și Științele Educației.

Admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional în cazul Facultății de Biologie, al Facultății de Filosofie (eseu motivațional – scrisoare de intenție), al Facultății de Geografie, al Facultății de Istorie, al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, precum și al Facultății de Științe Politice.

ADVERTISEMENT

Candidații care se vor înscrie online vor beneficia de o reducere de 25% din taxă

Admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultății de Administrație și Afaceri (Business Administration), al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (Traducere și Interpretare, Engleză, Germană avansați și începători, Neerlandeză, Franceză, Spaniolă, Arabă, Chineză, Japoneză, Turcă și Studii Americane), al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (Jurnalism, Publicitate, Comunicare și Relații Publice: 40% eseu motivațional/20% media generală a examenului de bacalaureat/20% nota la proba scrisă la limba și literatura română de la examenul de bacalaureat/20% media obținută la prima limba străină pe parcursul anilor de studiu liceal), al Facultății de Matematică și Informatică, al Facultății de Teologie Baptistă, precum și al Facultății de Teologie Romano-Catolică.

Admitere pe baza unui interviu motivațional în cazul Facultății de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” și admitere pe bază de examen în cazul Facultății de Drept.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește programele de master oferite de cele 19 facultăți ale Universității din București, modalitățile de admitere pentru sesiunea iulie-septembrie 2020 pot fi accesate aici.

Intrumentele online oferite de Universitatea din București pentru înscriere la facultate sunt următoarele:

ADVERTISEMENT
  • depunerea online a actelor necesare înscrierii;
  • achitarea online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Candidații care se vor înscrie online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăți ale Universității din București vor beneficia de o reducere de 25% din taxa de înscriere.

ADVERTISEMENT