Fotbal international

Cum se văd din spaţiu stadioanele de la Campionatul Mondial din Rusia. Galerie foto

01.06.2018 | 21:54
Cum se vad din spatiu stadioanele de la Campionatul Mondial din Rusia Galerie foto
ADVERTISEMENT

Se pun la punct ultimele detalii înainte de Campionatul Mondial din Rusia. Naţionalele de fotbal calificate la turneu joacă ultimele amicale, iar organizatorii fac verificări pentru ca totul să meargă ca la carte după primul fluier din cadrul competiţiei. Se ştiu deja cele 12 stadioane pe care se vor juca meciurile, dar v-aţi gândit cum arată acestea din spaţiu? Agenţia Spaţială din Rusia a făcut publice imagini fabuloase cu arenele care vor găzdui cele 64 de partide. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO

Iată toate stadioanele de la Campionatul Mondial din Rusia văzute din spaţiu, inclusiv Stadionul Luzhniki şi Arena Volgograd.

ADVERTISEMENT

Stadionul Sankt Petersburg

Stadionul Sankt Petersburg are o capacitate de 64.287 de locuri, a fost inaugurat în 2017 şi este “casa” celor de la Zenit. Mai este cunoscut ca Krestovsky Stadium sau Zenit Arena. Va găzdui meciurile din faza grupelor:

Maroc – Iran, Rusia – Egipt, Brazilia – Costa Rica, Nigeria – Argentina.

Campionatul Mondial - Stadionul Sankt Petersburg
Campionatul Mondial – Stadionul Sankt Petersburg

Stadionul Kaliningrad

Are 35.212 locuri şi este dotat cu cele mai moderne sisteme de securitate şi camere de supraveghere. Copiază modelul Allianz Arena şi este situat la 45 de kilometri de graniţa cu Polonia. Va găzdui meciurile Croaţiei, Nigeriei, dar şi Serbia – Elveţia, Spania – Maroc şi Anglia – Belgia.

ADVERTISEMENT
Campionatul Mondial - Stadionul Kaliningrad
Campionatul Mondial – Stadionul Kaliningrad

Kazan Arena

Are o capacitate de 45.379 de locuri. A fost construit de aceeaşi companie care a ridicat şi Stadionul Wembley. Pe el se vor juca meciurile Franţa – Australia, Iran – Spania, Polonia – Columbia şi Coreea de Sud – Germania.

Campionatul Mondial - Kazan Arena
Campionatul Mondial – Kazan Arena

Samara Arena

Are 44.918 locuri. Pe acest stadion joacă FC Krylia Sovetov Samara. I se mai spune Cosmos Arena. Pe el se vor juca meciurile din grupe Costa Rica – Serbia, Danemarca – Australia, Uruguay – Rusia şi Senegal – Columbia.

ADVERTISEMENT
Campionatul Mondial - Samara Arena
Campionatul Mondial – Samara Arena

Cum se văd din spaţiu stadioanele de la Campionatul Mondial din Rusia

Stadionul Fisht

Are 41.200 de locuri şi a fost construit pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. Aici vor avea loc partidele Portugalia – Spania, Belgia – Panama, Germania – Suedia şi Australia – Peru.

Campionatul Mondial - Stadionul Fisth
Campionatul Mondial – Stadionul Fisth

Stadionul Luzhniki

Are o capacitate de 81.000 de locuri şi este cel mai mare stadion din Rusia. A găzduit meciuri la Jocurile Olimpice din 1980, finala Cupei UEFA din 1999, finala Champions League din 2008 şi Campionatul Mondial de Atletism din 2013. Aici se vor juca meciurile Rusia – Arabia Saudită, Germania – Mexic, Portugalia – Maroc şi Danemarca – Franţa.

ADVERTISEMENT
Campionatul Mondial - Stadionul Luzhniki
Campionatul Mondial – Stadionul Luzhniki

Spartak Arena

Are o capacitate de 45.360 de locuri şi găzduieşte meciurile echipei Spartak Moscova. Aici se vor juca Argentina – Islanda, Polonia – Senegal, Belgia – Tunisia şi Serbia – Brazilia.

Campionatul Mondial - Stadionul Spartak
Campionatul Mondial – Stadionul Spartak

Mordovia Arena

Are 44.442 de locuri. Aici joacă FC Mordovia Saransk, iar la Campionatul Mondial 2018 se vor juca Peru – Danemarca, Columbia – Japonia, Iran – Portugalia şi Panama – Tunisia.

Campionatul Mondial - Mordovia Arena
Campionatul Mondial – Mordovia Arena

Stadionul Nizhny Novgorod

Cu o capacitate de 44.489 de locuri, stadionul găzduieşte meciurile echipei FC Olimpiyets. A fost inaugurat în 2018 şi a fost inspirat din natura din regiunea Volga. Aici se vor juca Suedia – Coreea de Sud, Argentina – Croaţia, Anglia – Panama şi Elveţia – Costa Rica.

Campionatul Mondial - Stadionul Nizhny Novgorod
Campionatul Mondial – Stadionul Nizhny Novgorod

Ekaterinburg Arena

Stadionul de 35.696 de locuri a fost modernizat pentru Campionatul Mondial din 2018. I s-a montat o tribună temporară înaltă de 45 de metri, de unde spectatorii pot privi oraşul. Aici se vor juca Egipt – Uruguay, Franţa – Peru, Japonia – Senegal şi Mexic – Suedia.

Campionatul Mondial - Ekaterinburg Arena
Campionatul Mondial – Ekaterinburg Arena

Volgograd Arena

Are 45.000 de locuri, dar după Campionatul Mondial capacitatea îi va fi redusă la 35.000. Va găzdui meciurile Tunisia – Anglia, Nigeria – Islanda, Arabia Saudită – Egipt şi Japonia – Polonia.

Campionatul Mondial - Volgograd Arena
Campionatul Mondial – Volgograd Arena

Rostov Arena

Are o capacitate de 45.000 de locuri. Este situat în oraşul Rostov-on-Don şi va găzdui meciurile Brazilia – Elveţia, Uruguay – Arabia Saudită, Coreea de Sud – Mexic, Islanda – Croaţia.

Campionatul Mondial - Rostov Arena
Campionatul Mondial – Rostov Arena
ADVERTISEMENT