News
notix pixel id

Cum se vor desfășura ședințele cu părinții pe timp de pandemie. Document oficial al Ministerului Educaţiei

30.09.2020 | 13:21
Cum se vor desfășura ședințele cu părinții pe timp de pandemie. Document oficial al Ministerului Educaţiei
Părinții vor avea parte de ședințe diferite. Sursa foto - EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a stabilit cum se vor desfășura ședințele cu părinții pe timp de pandemie. Astfel, instituția condusă de Monica Anisie nu a scos definitiv din context aceste întâlniri, deși, la un moment dat, părea că spre această variantă se îndreaptă totul.

Concret, într-un comunicat semnat de secretarul de stat Rodica Luminița Barcari și transmis către toate inspectoratele, sindicate și directori se arată că regulamentul cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar a fost schimbat.

Documentul cu caracter aplicativ este valabil pentru anul școlar 2020 – 2021 și cuprinde o serie de reglementări diferite față de cel anterior.

ADVERTISEMENT

Cum se desfășoară ședintele cu părinții pe timp de pandemie

Potrivit Ministerului, actul este un rezultat atât al adaptării recomandărilor și directivelor elaborate la nivelul Comisiei Europene la cadrul legislativ național pentru domeniul educație, cât și al aplicării recomandărilor/măsurilor cuprinse în raportul grupului operativ de analiză pentru debirocratizarea activității didactice în învățământul preuniversitar.

Astfel, se reduce numărul comisiilor permanente de la 6 la 5, fiind eliminată comisia pentru dezvoltare profesională și evoluție în cariera didactică.

ADVERTISEMENT

De asemenea a fost simplificat circuitul de consultare în cazul deciziei de suspendare a cursurilor. Aceasta se face acum direct prin ordin al ministrului, ca urmare a deciziei luată de Comitetul pentru Situații de Urgență.

Mai trebuie specificat că profesorii diriginți vor fi numiți anual de către directorii unităților de învățământ, în baza hotărârii Consiliului de Administrație.

ADVERTISEMENT

Conform documentului, ședințele cu părinții se pot organiza chiar și lunar, dacă situația impune o asemenea frecvență. Noutatea este reprezentată însă de faptul că acestea pot să se desfășoare și în mediul online, în situații de calamitate sau pandemie, adică exact ceea că trăim în clipa de față.

Un alt detaliu care trebuie specificat este acela că la întâlnirile sau consultațiile individuale ale părinților cu diriginții pot participa și elevii. Și acestea pot avea loc în mediul online.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri