News

Cum şi-a bătut joc de Mihaela Buzărnescu directorul Federaţiei Române de Tenis: “E bătrână! Ce performanţe mai poate să facă?!”

Autor: Vlad Roşca | 02.06.2018 | 08:23
Cum şi-a bătut joc de Mihaela Buzărnescu directorul Federaţiei Române de Tenis:
Tatal Mihaelei Buzarnescu dezvaluie motivul uluitor pentru care a fost refuzata Miki de Federatia Romana de Tenis sa joace la Bucharest Open in 2017

Mihaela Buzărnescu a produs vineri cea mai mare surpriză de la actuala ediţie a Roland Garros, eliminând favorita 4 a turneului şi favorita 1 a multor case de pariuri, Elina Svitolina.

După performanţa uriaşă a lui Miki, tatăl sportivei, care este implicit şi antrenorul său, Mihai Buzărnescu, a dezvăluit pentru FANATIK.RO care este cea mai mare dezamăgire pe care a trăit-o în ţară, în afară de problemele de sănătate ale fiicei sale, dezvăluind un episod incredibil care a afectat-o enorm pe Mihaela:

“Din păcate, nu am fost bine priviţi la Federaţia Română de Tenis… Era pe principiul Mihaela a fost ce-a fost (n.r. campioană europeană la junioare, campioană US Open în 2006), are o vârstă, nu mai urcă! Iar totul a culminat cu ce s-a întâmplat anul trecut la Openul de la Bucureşti, când am făcut cerere să primim un wildcard, dar am fost refuzaţi la noi acasă de maniera în care nu ni se mai răspundea la telefon nici din partea oamenilor care au zis Da, se rezolvă!”, spune Buzărnescu senior.

Reacţia incredibilă la adresa Mihaelei Buzărnescu a lui Daniel Dobre, directorul tehnic al Federaţiei Române de Tenis şi fost antrenor al Simonei Halep pentru o scurtă perioadă de timp

“Anul trecut deja începuse să aibă rezultate, era pe o pantă ascendentă şi le-am cerut un wildcard la turneul de la Bucureşti, pentru că punctele pe care Mihaela le-ar fi primit pentru un tur sau două ar fi ajutat-o foarte mult să urce în clasament la acel moment! Am fost la toţi, şi la preşedinte şi la vicepreşedinte… Iar Daniel Dobre, venit de două săptămâni ca director tehnic al FRT, m-a întrebat iritat de ce tot insist şi cer eu wildcard pentru Mihaela, că şi-aşa e bătrână, ce performanţe mai poate ea să facă!? Că el decide acolo cine intră pe tabloul de la Bucureşti şi că le va oferi wildcard altor jucătoare, mai tinere. Aşa că i-am făcut alt program. Iar în sâmbăta în care se juca deja turneul, ne-au sunat de la federaţie că ne oferă wildcard la dublu. I-am refuzat, pentru că nu ne ajuta cu nimic şi ne făcusem deja alt program”, a dezvăluit Mihai Buzărnescu, la Paris, pentru FANATIK.RO 

Daniel Dobre a antrenat-o o scurta perioada de timpm si pe Simona Halep
Daniel Dobre a antrenat-o o scurta perioada de timpm si pe Simona Halep

“E un grup restrâns care nu se bucură de reuşita Mihaelei”

“Măcar acum, după meci, v-au sunat cei de la Federaíe să vă felicite? Sau de când Mihaela e pe val şi a urcat foarte mult în clasamentul WTA?”, l-am întrebat pe tatăl lui Miki. Doar două persoane de la FRT ne-au dat mesaje de felicitare. Poate ei aşa cred că e corect să procedeze.. E alegerea lor, Mihaela să fie sănătoasă, asta e tot ce contează! Acum, oamenii ăia se minunează de cât a progresat! Dar nu cred că toţi se bucură! Este un grup restrâns care nu se bucură! Dar asta e…”

Mihaela Buzarnescu a ramas profund dezamagita de reactia Federatiei Romane de Tenis
Mihaela Buzarnescu a ramas profund dezamagita de reactia Federatiei Romane de Tenis

Cum a reacţionat Mihaela Buzărnescu la “palma” primită dinspre Federaţiei Române de Tenis: “Nu mai apelez la ei niciodată!” 

Cum a reacţionat Mihaela la “încrederea” pe care a primit-o de la omul FRT? “A fost un moment extrem de delicat.. nu i-a picat deloc bine refuzul FRT. Ea chiar spera şi considera că va fi înţeleasă şi ajutată de oamenii ăia.. Dar a spus asta e, nu mai apelez la ei niciodată, mergem pe drumul nostru. Însă Miki va juca întotdeauna cu drag pentru România şi va privi convocarea ca pe o oportunitate. Cum a fost şi la Cluj în meciul de Fed Cup. A jucat dublu, a fost foarte bine că ne-am calificat, nu se pune problema de supărări. Cine e cel mai bun, trebuie să joace, cum e normal să fie! Sunt două planuri total diferite”, a conchis Mihai Buzărnescu.

“Multumesc pentru oportunitatea de a juca pentru Romania”, e mesajul Mihaelei alaturi de aceasta poza

“Am jucat cu Mihaela Buzărnescu şi la US Open şi la Australian Open, dar eu o ştiam de la junioare. Pentru mine nu e o surpriză, eram sigură că, dacă e sănătoasă, va urca în clasament! Era doar o chestiune de timp, pentru că a avut calitate întotdeauna” – Caroline Wozniacki, ieri, la Paris

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!