Fotbal intern

Cum şi-a distrus Becali echipa. “Budescu? Ienei nu îl scotea niciodată pe Majearu!”

10.05.2018 | 10:42
Cum sia distrus Becali echipa Budescu Ienei nu il scotea niciodata pe Majearu

Ilie Bărbulescu consideră că Gigi Becali nu trebuia să îi permită lui Nicolae Dică să îl scoată din echipă pe Budescu, după prima repriză a unor meciuri, deoarece Emeric Ienei niciodată nu proceda aşa la Steaua cu Mihail Majearu, atunci când fostul mijlocaş al “militarilor” avea evoluţii mai slabe.

A greşit Dică în ultima perioadă că l-a tot înlocuit după primele reprize a unor meciuri pe Budescu? De acest lucru este foarte sigur fostul câştigător al Cupei Camapionilor Europeni, cu Steaua, în 1986, Ilie Bărbulescu. Cel poreclit de colegi “Balamuc” consideră că o mare vină o are şi patronul lui FCSB, Gigi Becali, cel care a fost de acord (sau i-a impus) deciziile tactice pe care Dică le-a luat faţă de Budescu.

“Budescu? Ienei nu făcea niciodată aşa cu Majearu!”

Ilie Bărbulescu a dezvăluit pentru FANATIK.RO ce strategie avea pe timpuri Emeric Ienei. “Chiar nu îl înţeleg pe Dică. Eu sunt convins că dacă căuta şi el  un antrenor cu experinţă din fotbalul românesc, oricare ar fi fost el, tot primea un sfat mai bun. Nu ai cum să îţi scoţi mereu din echipă pe cel mai bun mijlocaş al tău. Faci lucrul asta doar dacă vrei să te sinucizi. Pe lângă faptul că îţi pui jucătorul în cap, mai şi pierzi meciuri din cauza prostiei tale. Şi Gigi Becali este de vină. Nu trebuia să fie de acord. Nu trebuia să îl lase pe Dică să îl schimbe pe Budescu.

Pe timpuri niciodată Ienei nu făcea aşa cu Majearu. Voi credeţi că Miţi nu avea perioade mai proaste în jocul lui? Dispărea din joc şi câte 20 de minute, ziceai că nici nu mai este pe teren, dar dintr-o dată Piţurcă se trezea cu o pasă magistrală de gol de la Miţi. Sau Majearu scotea o lovitură liberă bună pentru şutul năprasnic cu stângul al lui Boloni. Dar Ienei era antrenor, tată. Ştia că Majearu este unul dintre cei mai buni mijlocaşi ai lui şi niciodată nu îl scotea de pe teren. Dică este tânăr şi cred că o să înveţe din greşeli. Din păcate Dică a dat dovadă că nu ştie să lucreze cu jucători cu personalitate”, a spus Bărbulescu.