News

Cum și-a găsit un tânăr din Germania bicicleta furată. Se află într-o localitate din România

Un tânăr din Germania a rămas fără bicicletă, după ce i-a fost furată în timp ce se afla la serviciu. A reușit s-o localizeze într-o comună din România.
09.07.2021 | 21:00
Cum și-a găsit un tânăr din Germania bicicleta furată. Se află într-o localitate din România
Cum și-a găsit un tânăr din Germania bicicleta furată. Se află într-o localitate din RomâniaColaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alex, tânărul a cărei bicicletă a fost furată, povestește că a urmărit întreg traseul vehiculului. Acesta are senzor GPS, iar proprietarul poate să-i vadă locația într-o aplicație de fiecare dată când se află în mișcare.

Bicicleta electrică a neamțului valorează în jur de 2.300 de euro. Cu ajutorul unui prieten român, care a depus o plângere la Poliție, tânărul speră că o va recupera.

ADVERTISEMENT

Cum și-a găsit un tânăr din Germania bicicleta furată. Se află într-o localitate din România

„Ce puteţi să îmi spuneţi despre Berevoieşti? Bicicleta mea electrică este acolo!″, a scris Alex pe o rețea de socializare, potrivit Știrile ProTV.

Tânărul a povestit și cum a rămas fără bicicletă. Totul s-a întâmplat la Frankfurt, cu câteva săptămâni în urmă.

ADVERTISEMENT

„Când am terminat munca, la 7 seara, am coborât. Văzusem pe geam că bicicleta nu mai era. M-am întrebat: Unde îmi e bicicleta?! Mi-am folosit apoi aplicația, ca să văd locația bicicletei – transmitea semnale, iar bicicleta era la 300 de metri de mine”, a spus el.

A încercat să-și recupereze bunul cu ajutorul poliției germane, după ce l-a localizat într-o curte din oraș. Autoritățile nu au reușit, însă, să intre în respectiva proprietate.

Ulterior, traseul bicicletei a continuat. Tânărul a urmărit prin GPS cum vehiculul a ajuns în Austria și Ungaria. În cele din urmă, călătoria s-a încheiat în România: „și o văd că ajunge în Nădlac, la graniţă şi de aici în Berevoieşti, Argeş,” a povestit el.

ADVERTISEMENT

Furturile de biciclete, un obicei comun

Specialiștii spun că furturile de biciclete sunt tot mai comune. Același lucru se întâmplă și cu cele din România. Cele mai multe furturi sunt înregistrate în București și în Cluj.

Aproximativ 90% din bicicletele furate nu mai sunt recuperate. Totuși, avem și vești bune. Chiar în cursul zilei de vineri, Poliția Română a anunțat că un incident asemănător a fost evitat, la Pitești.

Un apel la 112 i-a adus pe oamenii legii la scara unui bloc, unde un individ încerca să fure două biciclete. Polițiștii l-au surprins exact în momentul în care le scotea din clădire.

ADVERTISEMENT

Individul a fost reținut pentru 24 de ore și, ulterior, plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. „Încurajăm mersul pe bicicletă, numai să fie a dumneavoastră!”, au transmis polițiștii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri