Fotbal international

Ce a făcut Zinedine Zidane în cele nouă luni cât a fost despărțit de Real Madrid

12.03.2019 | 10:57
Ce a facut Zinedine Zidane in cele noua luni cat a fost despartit de Real Madrid

Zinedine Zidane a decis să revină pe banca lui Real Madrid într-un moment foarte delicat pentru galactici, punând astfel capăt perioadei de nouă luni cât a stat despărțit de clubul fanion din capitala Spaniei. Cotidianul As, unul dintre ziarele de casă ale lui Real Madrid, a făcut un retro a ceea ce s-a petrecut în viața antrenorului francez în această perioadă în care a stat separat de Santiago Bernabeu.

Cum și-a petrecut timpul Zinedine Zidane în cele nouă luni cât a fost despărțit de Real Madrid

După ce a câștigat vara trecută Champions League pentru a treia oară consecutiv, 3-1 în finala de la Kiev cu Liverpool, Zinedine Zidane a declanșat prima mare surpriză neplăcută pentru conducerea, dar, mai ales, pentru fanii los merengues, anunțând că pleacă de la echipă și că își va lua un an de pauză, anul sabatic, la fel cum procedaseră înainte Pep Guardiola și Luis Enrique.

Iată, însă, că situația disperată care este acum la Real Madrid, precum și promisiunile făcute de președintele Florentino Perez de a-i pune la vară la dispoziție cel mai mare buget de transferuri din istoria clubului, 500 de milioane euro, l-au convins pe Zizou să revină pe neașteptate, spre marea bucurile a suporterilor.

Zinedine Zidane și numeroasa sa familie
Zinedine Zidane și numeroasa sa familie

A ajuns și în China, chemat de sponsorul Adidas

Primul lucru făcut de Zidane, după ce a plecat de pe Bernabeu a fost să viziteze împreună cu soția sa Veronica o cunoscută companie de telefonie mobilă, foarte apropiată clubului englez Manchester United și imediat au apărut speculațiile conform cărora Zidane ar urma să îl înlocuiască pe Jose Mourinho pe Old Trafford. Apoi, pe 23 iunie francezul a sărbătorit împlinirea vârstei de 46 de ani la Ibiza, alături de soție și cei patru băieți ai săi.

Zidane a deci să petreacă foarte mult timp cu familia, alegând mai multe locații de vacanță. A început cu o stațiune de munte la granița dintre Franța și Elveția, Pico de los Memises, a continuat cu Anglia și șirul de vacanțe a continuat inclusiv pe continentul asiatic. În China a fost nu numai la relaxare, ci și cu avantaje materiale, participând la Shanghai la un eveniment organizat de Adidas, cu care este sub contract publicitar. Sfârșitul lui 2018 i-a prins pe membrii familiei Zidane la Dubai, ocazie de a participa și la gala Globe Soccer Awards, ținută în capitala Emiratelor Arabe Unite.

Zinedine Zidane, în vacanță, pe puntea unui yacht superluxos
Zinedine Zidane, în vacanță, pe puntea unui yacht superluxos

A reunit generația 1998 la un meci de caritate

A pus la cale un meci de caritate cu foștii colegi din generația campioană mondială 1998 și cea campioană europeană 2000, suma strânsă, 13.000 de euro, fiind donată unei Asociații care luptă pentru sprijinirea copiiilor cu boli terminale. A jucat mult fotbal în centrele construite de el la Paris, Marseille sau Torino, așa numitele centre Z5 și a fost prezent la toate acțiunile publicitare ale sponsorului său, Adidas.