Life

Cum și-a regăsit o familie din Alba Iulia câinele pierdut după trei ani. Aventura lui Nero i-a uimit pe mulți

O familie din Alba Iulia și-a regăsit câinele pierdut după trei ani de zile. Povestea lui Nero este una plină de speranță, care i-a uimit pe mulți.
16.10.2022 | 14:26
Cum sia regasit o familie din Alba Iulia cainele pierdut dupa trei ani Aventura lui Nero ia uimit pe multi
Câinele Nero a fost găsit după trei ani de zile. Sursă foto: Facebook / Andreea Berar. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Caz emoționant la Alba Iulia. O familie care și-a pierdut câinele în urmă cu trei ani de zile a avut parte de o surpriză de proporții. Nero a fost găsit și a ajuns în final la stăpânii lui.

Cum a fost găsit câinele Nero după trei ani

Povestea câinelui din Alba Iulia însă i-a impresionat pe mulți ale căror animale sunt de negăsit. Nero a fost găsit de o voluntară a unei asociații care se ocupă de îngrijirea câinilor fără stăpân.

ADVERTISEMENT

Tânăra a găsit câinele în zona unui hipermarket, iar mai apoi s- gândit să îl ducă la veterinar pentru un tratament. Nero era plin de răni, murdar, iar când a fost verificat de microcip s-a aflat și cine îi sunt stăpânii.

Andreea Berar, voluntar al asociației Help 4 Strays, a mărturisit toate cele întâmplate. Tânăra susține că în momentul în care a contactat familia lui Nero, stăpânilor nu le venea să creadă că în sfârșit și-au găsit câinele pierdut de trei ani de zile.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, proprietarii lui Nero au apărut și ei și au rămas șocați de cum arăta câinele, având în vedere că acesta era foarte bine îngrijit înainte de a fi pierdut.

”Am contactat proprietarul, căruia nu iî venea să creadă că este adevărat. Au venit într-un suflet după el, era băiețelul lor! De nerecunoscut față de cum arăta când s-a pierdut.

ADVERTISEMENT

Pentru că este un cățel foarte blând, cel mai probabil a fost furat și ținut atâta vreme în condiții mizere, într-un final i-au dat drumul pe stradă”, a povestit tânăra din Alba Iulia într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Microciparea câinilor este extrem de importantă

Pentru că în România există nenumărate cazuri de câini abandonați, sau câini pierduți care ajung să nu mai fie găsiți niciodată, voluntara asociației le-a reamintit celor care au animale de companie să înțeleagă cât de importantă este microciparea, în special în astfel de situații.

ADVERTISEMENT

”Norocul lui a fost ca e microcipat. Cât de mult contează sa îți microcipezi câinele si de asemenea, să îl și castrezi/ sterilizezi. Familia a spus ca Nero a simțit o cățea în călduri, a rupt gardul și a plecat. A fost furat și de negăsit timp de 3 ani”, a mai completat tânăra din Alba Iulia.

ADVERTISEMENT