Sport

Cum şi-a schimbat Gigi Becali părerea despre Alexandru Creţu! De la “nu-l poţi scoate din echipă” la “îl las liber”

Alexandru Creţu este una dintre victimele înfrângerii suferite de FCSB cu Rapid. Gigi Becali şi-a schimbat părerea despre fotbalistul adus în vară şi pe care îl anunţa titular incontestabil.
17.08.2021 | 10:16
Cum sia schimbat Gigi Becali parerea despre Alexandru Cretu De la nul poti scoate din echipa la il las liber
Cum şi-a schimbat Gigi Becali părerea despre Alexandru Creţu! De la "nu-l poţi scoate din echipă" la "îl las liber". FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alexandru Creţu a fost primul transfer pregătit de Gigi Becali pentru actualul sezon, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK din luna aprilie. Încă de la prezentarea oficială, patronul FCSB anunţa că fotbalistul de 29 de ani va juca pe postul de fundaş central, chiar dacă acesta evoluase ca mijlocaş defensiv la NK Maribor.

Cum şi-a schimbat Gigi Becali părerea despre Alexandru Creţu. Patronul FCSB era încântat de noul jucător la prezentare

Pe 2 iunie, Alexandru Creţu era prezentat oficial la FCSB, iar evenimentul a avut loc la Palatul lui Gigi Becali. Patronul “roş-albaştrilor” avea cuvinte de laudă la adresa internaţionalului român şi îl considera un titular incontestabil în primul “11” al lui Dinu Todoran.

ADVERTISEMENT

Un amănunt important a apărut în timpul conferinţei de presă. Gigi Becali impunea ca Alexandru Creţu să joace fundaş central, după ce fotbalistul evoluase ca mijlocaş defensiv la NK Maribor.

“Pe Crețu nu poți să-l scoți din echipă, pentru că e fundaș central. Îmi place comportamentul lui. A vorbit cu mine și nu a avut nicio emoție, nimic. Îl cheamă și Alexandru, e nume de războinic. Alexandru cel Mare!

ADVERTISEMENT

Eu l-am văzut la Iași acum 6-7 ani. Îmi plăcea că dă cu capul. Mie îmi trebuie unul care să dea cu capul. Nu am nevoie să fii extraordinar, să fii Sergio Ramos, dar dă, bă, cu capul în minge”, spunea Gigi Becali la prezentarea oficială a lui Alexandru Creţu.

A intrat pe lista neagră după două luni şi şapte meciuri la FCSB

Alexandru Creţu a fost integralist la FCSB până la derby-ul cu Rapid. Faza din minutul 39, când jucătorul adus în vară a dat pe lângă mingea care l-a lovit pe Vinicius şi a intrat în poarta lui Andrei Vlad, pare că i-a pecetluit soarta.

ADVERTISEMENT

Imediat după pauză, Alexandru Creţu a fost înlocuit cu Iulian Cristea, una dintre cele trei schimbări efectuate de Dinu Todoran în startul celei de-a doua reprize, iar Gigi Becali a anunţat că cei doi fotbalişti vor deveni liberi în curând.

“După meciul de ieri, Alexandru Creţu îşi caută echipă. Ce să mai discutăm? Ce vânzoleală? Ce să mai faci? A venit liber de contract, i-am dat şi bani, 100.000 de euro, îl las liber.

ADVERTISEMENT

Mai este perioadă de transferuri, o să îşi caute echipă. Şi pe Iulian Cristea la fel. Nu poţi să dai la adversar toate mingile. Şi pe Cristea şi pe Creţu o să îi las liberi”, a anunţat Gigi Becali după Rapid – FCSB 1-0.

  • 615 minute a jucat Alexandru Creţu la FCSB

Alexandru Creţu s-a aflat şi pe lista lui CFR Cluj

Atunci când a fost prezentat la FCSB, Alexandru Creţu a anunţat că a avut o ofertă şi din partea lui CFR Cluj, actualul lider din Liga 1. Internaţionalul român a susţinut că deja îi promisese lui Gigi Becali că va semna cu formaţia “roş-albastră”, astfel că a refuzat o mutare în Gruia.

“M-au căutat cei de la CFR Cluj, le mulțumesc pentru ofertă. Am ales drumul acesta și până acum nu am dat greș. Când i-am promis domnului Becali că semnez cu Steaua, nici nu mai conta altă ofertă. Pentru mine cuvântul dat este mai important decât banii”, spunea Alexandru Creţu.

Primii fundaşi centrali aduşi în vară au intrat pe lista neagră a lui Gigi Becali

După transferul lui Alexandru Creţu, Gigi Becali l-a adus la FCSB şi pe Stipe Vucur. Fundaşul central venea de la Hallescher, echipă din liga a treia germană, şi a intrat rapid în dizgraţia patronului “roş-albaştrilor”. După eliminarea în faţa lui Şahtior Karagandy, Gigi Becali a anunţat că fotbalistul de 29 de ani va părăsi echipa.

Primul care a plecat a fost însă Zdenek Ondrasek. Atacantul ceh se afla, la rândul lui, pe lista neagră după ce FCSB fusese eliminată din Conference League, iar la scurt timp a părăsit vicecampioana României.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 2,75 este cota pentru „1 Pauză / 1 Final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT