News

Cum și-au bătut joc aleșii de „Vinerea Verde”. Sute de mașini au intrat în Palatul Parlamentului

12.03.2021 | 13:02
Cum siau batut joc alesii de Vinerea Verde Sute de masini au intrat in Palatul Parlamentului
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă cum și-au bătut joc aleșii de „Vinerea Verde”, o campanie inițiată de Ministerul Mediului și care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasarea către şi de la serviciu. Mai mult de atât, câțiva miniştri în frunte chiar cu șeful Executivului au mers la job cu metroul sau cu maşina electrică. Nu a fost și cazul parlamentarilor. 

Încă de la prima oră a dimineții clădirea Parlamentului a fost luată cu asalt de sute de mașini. Rând pe rând, autoturisme personale ale angajaților, consilieri, deputați și altele cu numere de Senat au intrat în parcările fostei „Case a Poporului”.

ADVERTISEMENT

În ciuda apelurilor către populație făcute de ministrul mediului, Tánczos Barna și de Florin Cîțu, aleșii neamului au dat de înțeles că întreaga campanie este gândită mai degrabă pentru alegători, nu și pentru ei.

Cum și-au bătut joc aleșii de „Vinerea Verde”

Peste 50 de mașini au ajuns la Palatul Parlamentului într-o singură oră, de la 8.00 dimineața până la 9.00. Următoarea oră a fost coadă la intrare și jandarmul de la pază a transpirat de câte ori a ridicat bariera pentru ca aleșii neamului să meargă la serviciu.

ADVERTISEMENT

De altfel, au existat momente în care la intrare s-au creat adevărate ambuteiaje. Nevoiți să acorde prioritate pietonilor, șoferii parlamentarilor sau aleșii care și-au condus mașinile personale au format cozi serioase și au blocat pentru câteva clipe întregul trafic.

Mai ales că, unii dintre ei veneau de pe Bulevardul Națiunilor Unite și erau forțați să acorde întâietate de trecere și mașinilor din sens invers.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – colaj Fanatik

Florin Cîțu, pe jos! Mașina electrică și metroul, folosite și ele

Dacă parlamentarii n-au băgat prea mult în seamă campania și au părut chiar dezinteresați, premierul Florin Cîțu a mers pe jos de acasă la birou. „Fac acest lucru foarte des, îmi pare bine că nu știți de fiecare dată când fac acest lucru, că ați atrage prea mult atenția, așa cum este acum”, a spus șeful Executivului.

Florin Cîțu a adăugat că face plimbări în fiecare dimineață și că merge și la sală, iar astăzi a făcut în jur de 15 minute. „Nu este frig, este ok”, a completat premierul.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Cîțu nu s-a supărat pe subordonații care nu l-au ascultat.„Este o zi mai răcoroasă pentru această perioadă, dar sunt convins că în lunile următoare vor veni pe jos, vinerea, cu toții”, a adăugat acesta.

Mai mulţi miniştri au venit la birou cu bicicleta, transportul în comun de suprafaţă sau metroul. Lucian Bode a folosit metroul, Cătălin Drulă tramvaiul, Ciprian Teleman de la Ministerul Cercetării autobuzul. Sorin Cîmpeanu, Raluca Turcan şi Virgil Popescu au ales ca mijloc de transport maşini electrice.

Ce este „Vinerea Verde”

Ministerul Mediului a lansat campania “Vinerea Verde”, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe, încurajând transportul alternativ spre şi de la serviciu. Sub sloganul “STOP! Azi maşina stă pe loc!”, campania încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

“Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

ADVERTISEMENT
Tags: