Sport

Cum și-au împărțit Prima TV și Antena 1 cele 6 meciuri ale României din Liga Națiunilor. Unde vedem debutul cu Muntenegru

Prima TV și Antena 1 și-au împărțit „frățește” cele 6 meciuri ale României din Liga Națiunilor, competiție care va lua startul în iunie 2022. Fiecare post va transmite câte 3 partide.
07.04.2022 | 23:52
Cum siau impartit Prima TV si Antena 1 cele 6 meciuri ale Romaniei din Liga Natiunilor Unde vedem debutul cu Muntenegru
„Tricolorii” au ca obiectiv câștigarea grupei din Liga Națiunilor. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După amicalele cu Grecia și Israel, pentru echipa națională a României urmează cele șase meciuri din noua ediție a Ligii Națiunilor. Competiția debutează la vară și ne poate asigura biletele pentru Euro 2024.

Prima TV și Antena 1 și-au împărțit cele șase meciuri ale României din Liga Națiunilor

Dacă prima ediție nu a fost cu noroc pentru „tricolori”, de data aceasta lucrurile s-au schimbat, pentru că în grupa B3 nu au ajuns adversari de top precum Ucraina, Scoţia, Suedia, Rusia sau Norvegia, ci reprezentative ceva mai accesibile. Vorbim despre Bosnia, Finlanda și Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de anul trecut, drepturile de difuzare a meciurilor au fost achiziționate nu de unul, ci de două posturi TV, care le-au împărțit „frățește”. Așa se face că trei dintre ele – printre care și debutul cu Muntenegru, de pe 4 iunie – vor putea fi urmărite la Prima TV, în vreme ce restul vor fi transmise de Antena 1, după cum urmează:

  • 4 iunie 2022 – Muntenegru – România (21:45 – Prima TV)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia Herţegovina – România (21:45 – Antena 1)
  • 11 iunie 2022 – România – Finlanda (21:45 – Antena 1)
  • 14 iunie 2022 – România – Muntenegru (21:45 – Prima TV)
  • 23 septembrie 2022 – Finlanda – România (21:45 – Antena 1)
  • 26 septembrie 2022 – România – Bosnia Herţegovina (21:45 – Prima TV)
ADVERTISEMENT

Antena 1 și Prima TV au achiziționat drepturile TV pentru nu mai puțin de 40 de meciuri ale echipei naționale din perioada 2022 – 2026. Acestea vor fi împărțite în mod egal, astfel că fiecărui post îi vor reveni în total câte 20.

Edi Iordănescu are ca obiectiv câștigarea grupei din Liga Națiunilor

În momentul în care a acceptat să preia frâiele primei reprezentative, Edi Iordănescu nu și-a asumat doar obiectivul principal, calificarea la Euro 2024, ci și unul intermediar. Mai precis, acesta este obligat să câștige grupa din Liga Națiunilor și să ducă, practic, România în primele 16 țări din fotbalul european.

ADVERTISEMENT

Prima acțiune nu a avut rezultatele scontate (0-1 cu Grecia și 2-2 cu Israel), însă fiul „Generalului” Anghel Iordănescu are încredere că „tricolorii” pot face o figură frumoasă în următoarele campanii de calificare.

Sunt pregătit pentru critici, mi-am asumat. Eu știu calitățile acestei echipe. Dacă nu facem front comun… E un grup care are nevoie să-i fim alături, să fim mai pozitivi.

ADVERTISEMENT

Pe mine puteți să mă criticați, chiar dacă sunt unele lucru care sunt departe de ce înseamnă bun simț. Să vorbești despre un antrenor nou venit că nu a schimbat jocul echipei…

N-am nicio problemă, dar hai să fim obiectivi, că, altfel, mai ratăm o campanie, pleacă Iordănescu, vine altcineva. E o echipă care are nevoie de sprijin și din exterior”, a transmis selecționerul, după fluierul final al meciului din Israel.

ADVERTISEMENT