Fotbal intern

Cum sînt jignite FEMEILE care au trimis Steaua la TAS

Comisiile federale au în componenţă trei femei cu putere de decizie, toate fiind numite de sindicatul fotbaliştilor, AFAN. Două sînt la Comisia de Recurs, Elena Stoian, vicepreşedinte, şi...
30.11.2014 | 17:55
Cum sint jignite FEMEILE care au trimis Steaua la TAS

Comisiile federale au în componenţă trei femei cu putere de decizie, toate fiind numite de sindicatul fotbaliştilor, AFAN. Două sînt la Comisia de Recurs, Elena Stoian, vicepreşedinte, şi Daniela Lavinia Mândruţă, membru, iar cea de-a treia, Marcelina Gherman, este vicepreşedinte la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor. Cele trei nu sînt privite cu ochi buni de majoritatea celor din Comitetul Executiv, care în discuţiile în cercuri restrînse spun că nu este normal ca femei care nu au cunoştinţe despre fotbal să primească putere atît de mare în cadrul comisiilor.

“Au ajuns c…e astea să facă legea la comisii”

Nemulţumirea legată de prezenţa celor trei între factorii de decizii la comisii a iritat şi mai mult bărbaţii din fruntea fotbalului românesc după decizia neaşteptată a Comisiei de Recurs, care a anulat suspendarea de 16 etape dictată împotriva lui Gabi Mureşan, după ce mijlocaşul de la Târgu Mureş l-a lovit cu cotul pe Rusescu şi i-a provocat stelistului o fractură de orbită. Din cauza acelei lovituri, Raul a riscat chiar să-şi piardă vederea. Mulţi dintre cei care au susţinut cauza stelistului sînt convinşi că Elena Stoian şi Daniela Lavinia Mândruţă au votat împotriva suspendării. Votul a fost secret. “Au ajuns c…ele astea să facă legea la comisii. Nu este posibil să-şi bată joc de o asemenea manieră de toată lumea. Nimeni nu se gîndeşte la băiatul ăla, care a trecut prin momente cumplite. Gabi Mureşan a revenit pe teren. Nu se mai poate continua aşa“, s-au plîns mai mulţi membri din Comitetul Executiv.

“Este foarte urît că am ajuns să fim numite aşa”

Chiar dacă au ajuns să fie antipatizate de majoritatea membrilor Comitetului Executiv, cele trei doamne sînt hotărîte să-şi facă treaba în continuare şi consideră că toate deciziile pe care le iau sînt doar în conformitate cu regulamentele. “Nu sînt eu în măsură să discut despre deciziile colegilor mei. Sînt convinsă că au avut argumentele lor indiferent de decizia pe care au luat-o. Dar faptul că s-a ajuns să fim numite aşa este foarte urît. Nu ştiu cine face asta şi din ce motiv. Este foarte important ca toate comisiile FRF să-şi păstreze independenţa, doar aşa se poate ajunge la decizii corecte“, a explicat Marcelina Gherman pentru FANATIK.RO.

La TAS se decide cine a avut dreptate

Comisia de Disciplină a decis cu scorul de 5-0 suspendarea lui Mureşan pentru 16 etape, decizie anulată de Comisia de Recurs cu un raport al voturilor de 3-2. Elena Stoian şi Daniela Lavinia Mândruţă s-au plîns apropiaţilor că membrii Comisiei de Recurs au avut parte de un adevărat linşaj mediatic, deşi decizia pe care au luat-o a fost cea corectă. “Lumea nu înţelege că noi nu putem să judecăm decît în funcţie de regulament. Iar decizia arbitrului din teren este imposibil de schimbat, e o reglementare la care FIFA ţine foarte mult. Se va vedea la TAS că am avut dreptate. Sau poate nici măcar nu se vor mai duce la TAS cei de la Steaua, pentru că ştiu şi ei că nu au nici o şansă“, au povestit apropiaţilor, conform surselor FANATIK.RO, cele două doamne de la Comisia de Recurs.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!