Life

Cum speli, de fapt, corect mașina la spălătoriile self. Mulți șoferi nu știu asta

Cum trebuie să speli, de fapt, mașina la spălătoriile de tip self. Toți șoferii ar trebui să știe acest lucru pentru a avea autoturismul curat.
01.06.2024 | 13:00
Cum speli de fapt corect masina la spalatoriile self Multi soferi nu stiu asta
Cum se spală corect mașina la spălătoriile self. Sursa foto: Freepik/senivpetro
ADVERTISEMENT

Cum se spală corect mașina la spălătoriile self wash. Toți șoferii ar trebui să știe aceste detalii pentru ca autoturismul să fie cât mai curat. Este important să fie respectați anumiți pași.

Cum speli corect mașina la spălătoriile self, de fapt. Detaliile pe care le cunosc puțini șoferi

Mulți șoferi preferă să-și spele mașinile la spălătoriile de tip self wash pentru a economisi timp și bani. Acestea reprezintă o variantă bună pentru cei care vor să-și spele cât mai repede autoturismul.

ADVERTISEMENT

Prețul la o spălătorie clasică poate depăși suma de 100 de lei, în timp ce un jeton la cea de tip self wash costă 5 lei. În plus, aceste tipuri de spălătorii sunt destul de întâlnite. Cu doar 10 – 15 lei, șoferii își pot spăla singuri autoturismul.

Deși astfel de spălătorii sunt frecventate zilnic de conducătorii auto, mulți dintre ei nu știu cum să-și spele corect mașina. Prespălarea reprezintă un pas important, după cum a spus un specialist în domeniu.

ADVERTISEMENT

“Primul aspect important este prespălarea. Este foarte important să reducem temperatura caroseriei în așa fel încât spuma să lucreze la fel pe toată caroseria, să nu avem zone care să rămână pătate după ce clătim mașina.

Până lăsăm spuma să lucreze pe caroserie, recomandarea mea este să aplicăm și pe jante o soluție de jante. Soluția de jante este mult mai puternică decât spuma activă ce o aplicăm pe caroserie.”, a explicat Mihai Beldie, vlogger auto, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

Cele două soluții nu trebuie, astfel, amestecate. După clătire, se mai aplică un strat de spumă și nu se folosește peria, apoi se clătește din nou. Dacă este utilizată peria, atunci e bine ca acesta să fie bine curățată, astfel încât pe autoturism să nu ajungă impuritățile.

La final, caroseria trebuie uscată. Sunt recomandate anumite tipuri de cârpe, însă acestea trebuie spălate de fiecare dată, înainte de a fi folosite.

ADVERTISEMENT

“Ultimul pas este uscarea caroseriei. Important, cârpele cu microfibră sunt recomandate, dar mare atenție să le spălați înainte de fiecare utilizare”, a mai spus vloggerul.

Dacă se utilizează o cârpă murdară, atunci tabla mașinii poate fi zgâriată. Pentru a îndepărta stropii de apă, aerul comprimat reprezintă o variantă bună, pentru ca praful să nu se pună imediat la loc pe caroserie.

Toți pașii se pot parcurge în mai puțin de jumătate de oră. Pentru fiecare proces a fost nevoie de doar patru jetoane la o spălătorie self wash.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Grindină de mari dimensiuni, străzi inundate şi curse aeriene deviate. Urmările codului roşu...
Grindină de mari dimensiuni, străzi inundate şi curse aeriene deviate. Urmările codului roşu de furtună pentru Bucureşti şi Ilfov
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”