News

Cum stă îmbrăcat ministrul Energiei în casă. Sfaturi pentru toți românii înainte de venirea iernii

Ministrul energiei Virgil Popescu le-a oferit o serie de sfaturi românilor, dezvăluind care e temperatura optimă din casa unde locuiește.
03.10.2022 | 17:51
Cum sta imbracat ministrul Energiei in casa Sfaturi pentru toti romanii inainte de venirea iernii
Popescu Virgil, ministrul economiei. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Iarna grea, care s-ar putea să vină în curând, este subiectul cel mai intens dezbătut de toată societatea europeană și, implicit, de cea românească.

Virgil Popescu, sfaturi referitoare la economisire

Dacă va ajunge gazul, în cazul în care Vladimir Putin oprește robinetul, e întrebarea de pe buzele tuturor.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în condițiile în care România are un nivel decent de umplere a rezervelor de gaz, politicienii au dat asigurări că populația țării noastre nu va avea de suferit la iarnă. Totuși, ministrul Virgil Popescu a abordat subiectul raționalizării în contextul unei ierni dificile.

O problemă reală, în contextul în care nu toți oamenii pot rezista la temperaturi de 19 grade în casă, pe timp de iarnă.

ADVERTISEMENT

“Oamenii trebuie să aibă temperatura cât consideră că au nevoie, unii sunt mai friguroşi, unora nu le place căldura, nu pot sta la o anumită temperatură”, a explicat Virgil Popescu la Antena 3.

Ministrul energiei a mărturisit că la el acasă termostatul e setat pe 22-23 de grade, însă nu mai sus.

ADVERTISEMENT

“Nu stau la 20 de grade, pe la 22-23 de grade mă simt bine, trebuie să recunosc. Nici mai sus, dar nici la 19 grade. Nu stau în pantaloni scurţi“, a dezvăluit Popescu.

Potrivit sursei citate, scenariile din această iarnă vorbesc despre facturi care pot ajunge la 1250 de lei pentru o garsonieră, pentru energie electrică, sau 1700 de lei pentru un apartament cu două camere. Cu toate acestea, guvernanții promit că iau toate măsurile ca oamenii să nu simtă niciun efort suplimentar în această iarnă.

ADVERTISEMENT

”Măsurile luate prin ordonanţă au un obiectiv foarte clar: protejarea cetăţenilor şi a economiei. S-a vorbit, s-a dezbătut că românii vor fi afectaţi.

Nu este adevărat. Am menţinut preţul pe care-l va plăti fiecare cetăţean, în conformitate cu consumul pe pragurile stabilite prin Ordonanţa 27. Şi al doilea prag, pentru care avem un cost de 0,80 lei/kWh, pe segmentul de consum între 100 şi 300 kWh, a rămas acelaşi, cu specificaţia că în conformitate cu recomandările UE, pentru a putea să diminuăm risipa, s-a scăzut acel prag de 15% din numărul de kWh.

Practic, oamenii vor plăti la fel cu specificaţia că probabil cei care depăşesc 255 kWh, până la nivelul acela, vor plăti cuantumul de 0,80 lei/kWh”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ciucă a mărturisit, totodată, că face economie în această iarnă la curent electric: ”Absolut (n.r. că fac economie). Mi-am pus și becuri economice, și panouri”.

ADVERTISEMENT