Simona Halep

Cum stau româncele la “directe” cu adversarele din semifinala Fed Cup! Monica Niculescu le-a demolat, Simona Halep, palmares negativ

19.04.2019 | 11:04
Cum stau romancele la directe cu adversarele din semifinala Fed Cup Monica Niculescu lea demolat Simona Halep palmares negativ

România joacă sâmbătă şi duminică împotriva Franţei în semifinalele Fed Cup şi calculele pentru cine va fi racheta a doua a echipei noastre sunt deschise. La capitolul “directe” contra franţuzoaicelor, Monica Niculescu are cel mai bun palmares, în timp ce Simona Halep are bilanţ negativ cu două dintre cele cinci jucătoare pe care care se bazează Julien Benneteau.

Monica Niculescu, victorii cu toate cele cinci franţuzoaice

Din echipa de Fed Cup a României, Monica Niculescu stă cel mai bine la meciurile directe cu franţuzoaicele. Din 11 întâlniri cu Alize Cornet, Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Pauline Parmentier şi Fiona Ferro, românca s-a impus de nouă ori. Mai mult decât atât, singurele înfrângeri, două la număr, au venit la Parmentier, împotriva cărei bilanţul este unul egal, 2-2 la “directe”. Ultimul meci pierdut contra jucătoarei de tenis de 33 de ani a avut loc la turneul de la Luxemburg, când românca a cedat în două seturi. În rest, Monica Niculescu are 1-0 cu Carolina Garcia, 2-0 cu Alize Cornet, 3-0 cu Kristina Mladenovic şi 1-0 cu Fiona Ferro.

Monica Niculescu este cea mai experiementată jucătoare din echipa României. Împotriva Cehiei, la meciul jucat în sferturile de finală de la Ostrava, românca a ajuns la victoria cu numărul 31 în Fed Cup, întrecând-o pe Ruxandra Dragomir, care deţinea recordul de cele mai multe partide câştigate.

Cum stau româncele la "directe" cu adversarele din semifinala Fed Cup
Cum stau româncele la “directe” cu adversarele din semifinala Fed Cup

Simona Halep o domină doar pe Caroline Garcia

Simona Halep este racheta numărul 1 a României, însă franţuzoaicele par că i-au dat bătăi de cap de fiecare dată. Singura împotriva căreia are un bilanţ pozitiv este Caroline Garcia, având 5-1 la meciuri directe, ultima victorie fiind consemnată la Montreal 2018, scor 7-5, 6-1. De altfel, cele două au jucat un singur meci pe zgură, la Roma 2018, când românca s-a impus lejer în două seturi. Alize Cornet şi Kristina Mladenovic stau bine la “directe”, având 3-1, respectiv 3-2 în meciurile contra Simonei Halep. Cu Pauline Parmentier, Simo a jucat un singur meci, în circuitul ITF, în 2009, când franţuzoaica s-a impus în trei seturi. Fiona Ferro este singura jucătoare din echipa Franţei pe care nu a întâlnit-o până în prezent.

Cum stau româncele la "directe" cu adversarele din semifinala Fed Cup
Cum stau româncele la “directe” cu adversarele din semifinala Fed Cup

Mihaela Buzărnescu, învinsă în 2019 de Alize Cornet

Mihaela Buzărnescu, racheta 2 a echipei României de Fed Cup în meciul cu Cehia, are cea mai mică experienţă cu franţuzoaicele. Miki a jucat doar împotriva lui Alize Cornet, iar situaţia este egală, fiecare obţinând câte o victorie. În 2018, la Hobart, românca a învins-o în două seturi. Cele două s-au întâlnit anul acesta în turul doi de la Miami, iar franţuzoaica şi-a luat revanşa cu o victorie rapidă, scor 7-6(7), 6-1.

Marele avantaj al Mihaelei este că a jucat în 2019 pe zgură, la turneul de la Charleston, unde a ajuns până în sferturile de finală, acesta fiind şi cel mai bun rezultat al ei în acest an. În America, Miki le-a învins pe Magdalena Frech şi pe Lauren Davis, înainte să fie eliminată de Caroline Wozniacki.

Cum stau româncele la "directe" cu adversarele din semifinala Fed Cup
Cum stau româncele la “directe” cu adversarele din semifinala Fed Cup

Irina Begu, palmares excelent. Care este marele ei minus

Pe hârtie, Irina Begu are un palmares de excepţie împotriva jucătoarelor din echipa de Fed Cup a Franţei. 4-1 cu Garcia, 2-1 cu Parmentier şi 2-0 cu Cornet sunt cifrele româncei. Cu toate acestea, jucătoarea de tenis de 28 de ani a obţinut ultima victorie împotriva uneia dintre adversare în urmă cu doi ani, la turneul de la Bucureşti, când a învins-o pe Parmentier, scor 7-5, 6-0. De atunci a adunat două eşecuri cu Garcia (Roland Garros 2018 – 6-1, 6-3) şi din nou cu Parmentier (Istanbul 2018 – 6-3, 6-4).

Cum stau româncele la "directe" cu adversarele din semifinala Fed Cup
Cum stau româncele la “directe” cu adversarele din semifinala Fed Cup