Life

Cum storci sucul dintr-o lămâie fără să o tai. Trucul genial folosit de marii bucătari

Știai că poți să storci sucul dintr-o lămâie fără ca măcar să o tai? Acest truc poate fi extrem de util în anumite rețete.
17.03.2023 | 10:48
Cum storci sucul dintro lamaie fara sa o tai Trucul genial folosit de marii bucatari
Trucul care te ajută să storci sucul dintr-o lămâie fără să o tai. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

În multe rețete se întâmplă să utilizăm sucul dintr-o lămâie. Uneori avem nevoie de o cantitate mai mare, alteori de o cantitate mai mică. Tocmai din acest motiv, marii bucătari au descoperit un truc genial care ne poate fi de mare ajutor în bucătărie.

Trucul care te ajută să storci sucul dintr-o lămâie fără ca măcar să o tai

Da, poți să storci sucul dintr-o lămâie fără ca ca măcar să fie nevoie să o tai. Iar această metodă este esențială atunci când ai nevoie de o calitate mică. În acest mod nu mai ești nevoit să te murdărești pe mâini. De asemenea, eviți situația în care arunci mai târziu o jumătate de lămâie.

ADVERTISEMENT

Cum reușesc marii bucătari să stoarcă sucul dintr-o lămâie fără niciun cuțit? Este foarte simplu și cu siguranță după ce vei afla, unele rețete vor fi mult mai simplu de preparat pentru tine. Ai nevoie de o singură scobitoare și de nici măcar un minut liber.

Rulează prima oară lămâia pe o masă, iar apoi utilizează o scobitoare, ori un băț de frigăruie de lemn pentru a-i face o gaură în vârf. Stoarce apoi ce cantitate de suc de lămâie ai nevoie, iar mai apoi adaugă lămâia într-o folie de plastic, sau într-o pungă cu zip.

ADVERTISEMENT

În acest mod, o vei putea utiliza din nou ori de câte ori ai nevoie, iar aceasta nu va lua mirosul din frigider. De asemenea eviți și uscarea fructului cum se întâmplă în multe dintre cazuri. Iar acesta este doar unul dintre trucurile pe care trebuie să le știi despre lămâi.

La ce poți utiliza coaja de lămâie

Știai că și coaja de lămâie poate fi utilizată? Dincolo de faptul că mulți o adaugă în clătite, sau alte rețete de dulce, pentru o aromă intensă, ele mai au și alte întrebuințări. Mai exact, datorită ingredientelor pe care le conțin, cojile de lămâie pot face minuni.

ADVERTISEMENT

Acidul citric din lămâie este bun pentru măștile exfoliante și de asemenea, e și prietenos cu pielea. La rândul lor, semințele de lămâie au și ele beneficii. Ce poți să faci cu ele? În primul rând poți să scapi de insecte, pentru că mirosul semințelor este unul concentrat.

Astfel, spală-le, usucă-le, iar mai apoi pune-le fie într-o șosetă veche sau o pungă, alături de niște ulei esențial tot de lămâie. Poți pune semințele pe geam și vei vedea că insectele vor sta departe de casa ta. Iar dincolo de asta, pungulița sau șoseta cu semințe de lămâie mai poate fi pusă și în dulap.

ADVERTISEMENT

Dacă simți un miros de aer ceva mai neplăcut și alegi să faci acest lucru, fie că vorbim de dulapul de pantofi sau cel de haine, vei observa rapid rezultatul. Semințele de lămâie elimină mirosurile neplăcute și de asemenea, oferă un parfum cât se poate de proaspăt.

ADVERTISEMENT
Tags: