News

Cum sunt acuzați antreprenorii de pe litoralul românesc! „Doamne ferește, mai făceam o oră și eram la Albena”

Cum sunt acuzați antreprenorii de pe litoralul românesc și de ce turiștii preferă să plece în Bulgaria, Grecia sau Turcia
01.09.2021 | 11:33
Cum sunt acuzati antreprenorii de pe litoralul romanesc Doamne fereste mai faceam o ora si eram la Albena
Românii s-au plâns de prețurile găsite pe litoral. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A doua vară cu pandemie a scos în evidență eternele probleme ale litoralului românesc. Astfel, în ciuda faptului că turiștii au luat cu asalt stațiunile, nu puțini au fost cei care au transmis că au trăit experiențe dezamăgitoare. De la locuri de cazare care nu semănau deloc cu imaginile pentru care au optat inițial și până la mâncarea proastă sau de la enterocolita care a băgat sute de copii în spital și până la prețurile exorbitante, autoritățile și antreprenorii au fost găsiți principalii vinovați.

De altfel, plângeri au venit din toate colțurile litoralului. Chiar și Mamaia, stațiune considerată o adevărată perlă, a avut parte anul acesta de numeroase cazuri și scandaluri. Plajele lungi și murdare au fost arătate constant cu degetul. Mulți dintre turiști au transmis că felul în care se prezintă stațiunile nu face altceva decât să-i trimită în străinătate.

ADVERTISEMENT

De ce sunt acuzați antreprenorii de pe litoralul românesc!

Bulgaria, Grecia și Turcia au atras și în acest an milioane de români care au cheltuit bani serioși în cele trei țări. Au făcut-o dezamăgiți de ce oferă litoralul, autoritățile de la Marea Neagră, dar și antreprenorii. Un exemplu a fost postat de curând pe o rețea de socializare, acolo unde un bărbat a ținut să scoată în evidență diferențele uriașe pe care le-a descoperit „pe propriul buzunar” între stațiunile românești și litoralul elen.

„Ce se vede în prima poză, 84 de lei, o medie de 15 lei /sticlă. Două șezlonguri – 80 de lei. Comparativ, la Marble Beach în Thassos era 10 euro șezlongul și aveai băutura inclusă. Plaja e relativ curată, toaletele la fel, marea cu câteva alge, dar nimic deranjant.

ADVERTISEMENT

Totuși, la 35 de euro, mai dă-o-n mămica ei, că e Venus-Saturn, nici măcar Neptun sau, Doamne ferește, Mamaia. Mai făceam o oră și eram la Albena/Varna/Nisipurile de Aur, cu niște plaje superbe și prețuri la sfert.

Postarea românului despre cele găsite pe litoral a atras zeci de comentarii. Sursa foto – facebook

Dar na, am zis să ne facem datoria de onoare și să sprijinim și turismul românesc, o zi pe an e suficient în condițiile acestea”, a notat Dragos Coste pe un forum al românilor pasionați de concedii în Grecia.

ADVERTISEMENT

Ce au spus românii despre prețurile din Grecia

Nu a mai durat mult până când și alți utilizatori ai forumului au transmis că litoralul românesc este la ani lumină față de ofertele străinilor. „La Marble, cu 10 euro, am primit și o cafea și o apă, plus șezlong și umbrelă”, a transmis şi Miruna Pană, o turistă întoarsă din Grecia.

„La Pelekas 5 euro ambele șezlonguri și umbrela, fără nimic de băut. Iar la Benitses 8 euro cu două băuturi incluse”, și-a spus amintirile și Cătălin Milea. „Nea Moudenia 3 euro consumație și consumi un șezlong”, a spus și Damian Gabriela despre ofertele antreprenorilor din Grecia.

ADVERTISEMENT

„Doar cei bogați merg la mare în România”, a ținut să precizeze Adriana Cameniță, aceasta fiind completată de Loredana Tatu. „Da, nu se justifică, în raport cu contextul economic și salarii. Deci nu merită”, a spus aceasta.

Au existat, totuși, și comentarii pozitive. Mihaela Viziru a explicat că plaja pe care se afla turistul este „cea mai frumoasă, liniștită și curată în acest moment, de la noi. Tarifele, le știți cu toți, dinainte să ajungă acolo.

Nu vă obligă nimeni să rămâneți. Noi am fost în iulie acolo și am dat 20 de lei pe un șezlong. E singura plajă la care mergem cu drag în România”, a zis femeia.

ADVERTISEMENT