News

Cum sunt afectați tinerii de coronavirus. Medicul Virgil Musta explică acest fenomen

21.04.2020 | 07:26
Cum sunt afectati tinerii de coronavirus Medicul Virgil Musta explica acest fenomen
ADVERTISEMENT

Doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara avertizează că și tinerii se pot infecta cu noul tip de coronavirus. Medicul susține că această categorie de persoane poate suferi complicații care pot duce la decese fără a avea vreo boală.

Tinerii fără boli, afectați de coronavirus. Care este motivul

Pandemia de coronavirus afectează în principal bătrânii, însă nici tinerii nu sunt ocoliți de acest virus. Unul dintre medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara trage un puternic semnal de alarmă și avertizează că persoanele tinere, fără boli, pot suferi complicații care pot duce inclusiv la deces.
Doctorul Virgil Musta susține că motivul pentru care virusul evoluează la această categorie într-un ritm foarte rapid ar putea fi o patologie ascunsă de care oamenii să nu știe sau o tulburare de coagulabilitate al sângelui, lucru care poate duce așadar la moartea persoanei în cauză.

„Se știe că pot fi și aceștia – n.r. tinerii, fără alte boli-  afectați. Există acea furtună de citokine care poate să ducă la deces – pe de-o parte”, a explicat medicul într-o intrevenție telefonică la Digi24, relatează dcnews.ro.

De ce tinerii fără boli sunt afectați de virusul din China

„Pe de altă parte, sunt persoane tinere care pot avea o patologie ascunsă, dar care să nu se fi manifestat până în acel moment.

O tulburare de coagulabilitate, de exemplu, pentru că, vedeți, tot mai mult, sunt implicate, în patogenia acestei boli, tulburările de coagulabilitate ale sângelui, cu realizarea unor tromboze pe vasele mici, atât la nivelul plămânului cât și la nivelul celorlalte organe.

Este motivul principal pentru care aceste persoane evoluează sever și decedează”, a mai spus medicul din Timișoara, potrivit sursei menționate.

În ceea ce privește motivul pentru care spitalul din Timișoara nu are niciun medic infectat cu noul tip de coronavirus Virgil Musta a declarat că au prevăzut situația de față și au luat toate măsurile necesare încă dinainte de a începe pandemia COVID-19.

„Avem zero medici infectați cu COVID-19. Noi am prevăzut din timp această situație epidemiologică și am luat măsurile dinainte de a începe epidemia, ne-am reorganizat din punct de vedere structural și funcțional clinica, am reorganizat programul medicilor și ne-am aprovizionat cu echipamente de protecție pentru a ne proteja cât se poate de mult”, a precizat doctorul Virgil Musta.

ADVERTISEMENT