News

Cum sunt consultați pacienții cu COVID-19 la Spitalul Militar Central. Soluția ingenioasă găsită de medici

04.05.2020 | 17:07
Cum sunt consultati pacientii cu COVID19 la Spitalul Militar Central Solutia ingenioasa gasita de medici
ADVERTISEMENT

Pacienții cu COVID-19 de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar Central sunt consultați cu ajutorul unei echipe medicale virtuale.

Cum sunt consultați pacienții cu COVID-19 la Spitalul Militar Central

Doctorii de la Spitalul Militar Central au găsit o soluție ingenioasă de a consulta pacienții cu COVID-19 și au pus în funcțiune o echipă medicală virtuală care ajută la îmbunătățirea serviciilor.

ADVERTISEMENT

”O echipă medicală completă, dar virtuală, formată dintr-un medic coordonator, un medic specialist, două asistente medicale și două infirmieră și-au început activitatea în Secția Boli Infecțioase”, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Militar Central.

Cu ajutorul echipei medicale virtuale, medicii și asistentele de la Spitalul Militar Central vor putea afla, fără să intre în saloane, care sunt nevoile pacienților infectați cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Pacienții pot vedea chipul celor care îi îngrijesc”

”Echipa medicală virtuală este reprezentantă de o reţea de tablete interconectate, având ca obiectiv limitarea expunerii corpului medical la contactul cu pacienţii diagnosticați cu COVID 19”, se mai scrie în comunicat.

Doctorii consideră că cel mai mare beneficiu pe care îl aduce tehnologia în acest caz îl reprezintă asigurarea unei comunicări directe, prin video-call, eliminându-se astfel barierele impuse de purtarea costumelor de protecție

ADVERTISEMENT

”Astfel, pacienții pot vedea chipul celor care îi îngrijesc, vor putea primi răspunsuri promte la toate întrebările și frământările lor, iar asta nu înseamnă altceva decât o consolidare a parteneriatului nostru de sănătate, pentru sănătate”, se scrie pe pagina SMC.

Trebuie menționat că, echipa medicală virtuală nu se substituie actului medical specializat, ele putând reprezenta o soluție pentru cazurile medicale uşoare şi medii de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț anunțat luni de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 13.512, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 349 de îmbolnăviri. Numărul total al morților a ajuns la 803.

ADVERTISEMENT