Life

Cum sunt păcăliți românii care stau la curte. Ce este, de fapt, metoda „acoperișul”. A făcut deja victime în toată țara

Cum au fost înșelați proprietarii de case. Ce reprezintă, în realitate, metoda „acoperișul” care a făcut mai multe pagube financiare.
25.03.2023 | 13:18
Cum sunt pacaliti romanii care stau la curte Ce este de fapt metoda acoperisul A facut deja victime in toata tara
Cum au fost înșelați proprietarii de case. Ce reprezintă, în realitate, metoda „acoperișul” care a făcut mai multe pagube financiare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum sunt păcăliți românii care stau la curte. Ce este, de fapt, metoda „acoperișul”. A făcut deja victime în toată țara, oamenii legii atrăgându-le atenția oamenilor asupra acestor fapte și le spun să apeleze numărul de urgență 112.

Cum au fost înșelați proprietarii de case. Ce reprezintă, în realitate, metoda „acoperișul” care a făcut mai multe pagube financiare

Mai mulți proprietari de case din județul Ilfov au fost înșelați de niște presupuși constructori prin metoda „acoperișul”. Înșelăciunea a făcut mai multe pagube financiare, un bărbat povestind cum a ajuns să plătească dublu față de prețul inițial.

ADVERTISEMENT

Bărbații îmbrăcați corespunzător au venit pe la porțile locuințelor și le-au spus deținătorilor de case din Corbeanca că problemele de pe acoperiș se văd din stradă. În felul acesta s-au oferit să le întindă o mână de ajutor.

„Au folosit tot felul de elemente care au făcut-o să pară veridică, adică mi-au spus despre vecina care construiește casa din spate, mi-au spus despre vecinul din casa de alături de mine și că soția lui ar fi fost însărcinată vara asta, ceea ce era adevărat…

ADVERTISEMENT

Adică știau tot felul de elemente, care au dat o oarecare veridicitatea poveștii. Două aveau și salopete, deci au știut ce să folosească, ca să dea o aparență de oameni care lucrează în domeniu.

Am scris împreună, câți metri liniari, cât costă un metru de lucrare, am ajuns la un preț comun de 2.500 de lei, un preț mare, dar era o zi cu soare și o zi cu soare în care mi-am zis că uite, Dumnezeu vrea să rezolv eu toate problemele pe care le am eu cu acoperișul, și s-au apucat de lucrare”, a spus o victimă pentru digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Înșelăciunea care te lasă fără bani

Bărbatul a mai povestit că prețul s-a dublat după ce meseriașii au terminat lucrarea. Înșelăciunea l-a lăsat fără 6.000 de lei, chiar dacă suma discutată prima oară era mult mai mică. Constructorii au apelat chiar și la amenințări pentru a-și primi banii.

Din păcate, zeci de români au dezvăluit că au fost păcăliți prin metoda „acoperișul” și au fost convinși să plătească mii de euro. Pe un blog se arată că mulți au achitat de 10 ori mai mult decât prețul real al lucrărilor.

ADVERTISEMENT

„Să efectuați reparații la locuință doar cu firme specializate, în baza unui contract, și să vă informați înaintea contactării despre istoricul acestora. Dacă vă considerați înșelați sau v-au fost sustrase bunuri, sesizați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați 112”, a spus Dan Octavian, reprezentant al Poliției Române, mai arată sursa menționată.

De la începutul anului, în județul Ilfov, au fost înregistrate 8 sesizări de la persoane care au fost înșelate prin metoda Accidentul, Acoperișul sau Apă-canal. Polițiștii îi îndeamnă pe oameni să fie foarte vigilenți.

ADVERTISEMENT
Tags: