News

Cum sunt tratați bolnavii la clinica lui Gigi Becali! Leacurile nu sunt dovedite științific

02.04.2019 | 14:36
La clinica lui Gigi Becali se fac tratamente alternative pentru cancer

Gigi Becali a deschis recent o clinică destinată tratării pacienților bolnavi de cancer. Investiția s-ar ridica la 15 milioane de euro, iar finanțatorul FCSB a declarat că va suporta din propriul buzunar tratamentul celor care nu își permit costurile. Centrul medical nu se bazează, însă, pe remedii aprobate de comunitate medicală științifică.

Ce tratamente sunt folosite la clinica lui Gigi Becali

Clinica lui Gigi Becali oferă tratamente care nu au fost dovedite științific și medicină alternativă despre care nu există, încă, suficiente dovezi că ar funcționa. Mai exact, aici se efectuează o procedură denumită hipertermie, care este o febră indusă cu radiații infraroșii în tot corpul, pentru a “fierbe” celulele canceroase.

Conform unei investigații a publicației Libertatea, hipertermia (totală sau parțială) este folosită la această clinică și pentru pacienții care au alte afecțiuni medicale. Această terapie medicală alternativă nu este văzută cu ochi buni de medici. ”Hipertermia totală nu se foloseşte. Mi se par nişte nebunii aşa, cinstit vorbind”, a spus medicul Alexandru Grigorescu pentru sursa citată.

Gigi Becali și George Virgiliu Vlăescu, partenerul său în afacerea cu Clinica Imunomedica Provita

Cine este în spatele clinicii lui Gigi Becali

Clinica Imunomedica Provita SRL a fost deschisă anul acesta, iar în afacere sunt implicați Gigi Becali (90% din acțiuni) și George Virgiliu Vlăescu (10%). Cel din urmă este deținătorul site-ului “Familia Ortodoxă” și mai colaborează și cu alte site-uri cu tematică ortodoxă.

În articolele sale, el susține idei precum distrugerea familiei tradiționale de homosexuali sau că introducerea vaccinării obligatorii ar “reînvia comunismul”. Mai mult decât atât, el semnează articole în care recomandă postul negru pentru tratarea schizofreniei și a diabetului și multe alte forme de terapii alternative fără fundament științific.

Totodată, la clinica lui Gigi Becali nu se folosește nicio terapie standard pentru tratarea cancerului (chimioterapia, radioterapia, chirurgia), iar tratamentul este exclusiv format din practici medicale experimentale (laser intravenos, oxigenoterapie, terapie cu vâsc).

Clinica are un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) și decontează consultații și analize de laborator. Tratamentele nu sunt decontate, iar pacienții plătesc terapiile din propriul buzunar, cu excepția cazurilor sociale, pentru care costurile ar fi suportate de Gigi Becali.

Zeci de pacienți sunt tratați aici, iar în lunile ianuarie și februarie, CASMB a decontat 92, respectiv 118 consultații. Într-un comunicat de presă, Imunomedica Provita a afirmat că nu își propune să facă profit din activitățile medicale, ci doar să acopere costurile necesare funcționării.

Tags: