News

Cum sunt văzuţi turiştii români în Grecia! Ce spune managerul unui hotel după ce a observat cum arată camerele românilor

Cum sunt văzuţi turiştii români în Grecia, experiențe inedite trăite de managerul unui hotel din insula Thassos
14.07.2021 | 12:03
Cum sunt vazuti turistii romani in Grecia Ce spune managerul unui hotel dupa ce a observat cum arata camerele romanilor
Managerul unui hotel din Grecia a povestit ce găseşte în camerele în care au stat românii. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mii de români iau cu asalt în fiecare weekend frontierele Greciei și visează cu ochii deschiși la un concediu de vis. La fel de mulți sunt și în timpul săptămânii, dar și cei care călătoresc cu avionul. De altfel, anual peste 1,5 milioane de români merg în Grecia și nu puțini sunt cei care spun cu mâna pe inimă că nu vor mai călca niciodată pe litoralul românesc.

Elenii n-au stat o clipă pe gânduri și conștienți de banii care le intră în țară i-au primit pe români cu brațele deschise. Erau deja obișnuiți cu turiști străini, englezii și germanii fiind printre primii care au descoperit mirajul unor sejururi superbe în insulele grecești sau pe partea continentală.

ADVERTISEMENT

Ce impresie au lăsat turiştii români în Grecia!

Situația s-a mai schimbat între timp, spun românii care obișnuiau să meargă încă de acum 15-20 de ani. Între timp, darurile grecilor s-au redus și entuziasmul s-a mai domolit. De vină ar fi în primul rând comportamentul conaționalilor, dar și pandemia de coronavirus, una care a pus pe butuci multe afaceri ale localilor.

De altfel, FANATIK a prezentat în ultima perioadă mai multe situații nefericite pe care turiștii români le-au traversat în Grecia. Un conațional l-a acuzat pe managerul unui restaurant de discriminare după ce nu a fost lăsat să stea la o masă alături de prieteni. Întreaga poveste o puteți afla  AICI.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o familie de români a avut parte de un concediu de coșmar în Zakinthos, acolo unde au aflat că trebuie să plătească până și pentru frigiderul din cameră. Mai mult decât atât, când au ajuns la unitatea de cazare aceasta era închisă, piscina goală și nimeni la recepție. Citește pe larg AICI.

Pe cel mai important forum pentru concediile din Grecia, românii au fost și mai neiertători. Doar că mulți dintre ei au sărit la gâtul conaționalilor. Țipatul pe plajă, mâncatul semințelor, manelele și atitudinea de „buricul pământului” au fost puse la zid și arătate cu degetul de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Oamenii s-au împărțit în două tabere – într-o parte sunt cei care vânează fiecare greșeală și care nu ezită să posteze și să atragă atenția vinovatului, indiferent că este vorba despre o parcare într-un loc nepermis sau gunoaie uitate pe plajă. Ceilalți spun că „dracul nu e chiar atât de negru” și românii nu reprezintă un popor cu probleme grave de comportament.

Ce a spus managerul unui hotel după ce a observat cum arată camerele românilor

Într-o asemenea discuție s-a implicat și Karen Vaughan, o englezoaică stabilită în Grecia, chiar pe insula Thassos, una preferată de turiștii români și luată cu asalt în acest an de zeci de mii de oameni. Femeia, manager al mai multor proprietăți, a ținut să intervină și să le atragă atenția românilor.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt deloc de acord cu ideea că grecii nu îi plac pe români. Conduc un hotel alături de soțul meu grec și alte 4 vile. Soțul meu adoră să stea de vorbă cu românii, spune mereu că aveți o cultură apropiată de a grecilor.

Aceleași relații de familie apropiate, mâncarea, felul în care vă relaxați și vă bucurați unul de celălalt, iubirea pe care o arătați copiilor, prieteniile. 

Mesajul lăsat de managerul unui hotel din Grecia. Sursa foto – facebook

Suntem amândoi impresionați de cât de curați sunteți. Noi suntem cei care trebuie să curățăm camerele în urma voastră.

Sunteți cea mai curată naționalitate ceea ce arată stimă și respect. De asemenea, sunt impresionată de cât de înalt este standardul de cunoaștere al limbii engleze”, a notat aceasta.

Reacțiile românilor după ce au fost lăudați de greci

Nu a durat mult până când românii au început să-i răspundă englezoaicei cu naționalitate greacă. „Pur și simplu mi-ați făcut ziua frumoasă. Vă mulțumesc. Sunt de acord cu dumneavoastră, mulți români sunt la fel cu cei pe care i-ați descris.

Răspunsurile românilor la laudele managerului de hotel din insula Thassos. Sursa foto – facebook

Poate că suntem puțin gălăgioși, dar, personal, văd o mulțime de alte națiuni mult mai rele. Poate că n-ar trebuie să ne vedem mereu într-o lumină așa proastă”, a zis Claudia Man.

„Cred că am dreptate atunci când spun că noi, românii, ne întoarcem în Grecia nu doar pentru mare și nisip, ci mai ales pentru căldura și bunătatea gazdelor. Și da, câteodată, aducem cu noi toate cele bune, dar și rele”, a zis și Ingrid Giba.

De remarcat că grecii au venit și cu oferte speciale pentru acest sezon. Astfel, cei care nu au mai putut ajunge anul trecut au avut parte de concedii la același preț sau chiar reduceri de preț. De asemenea, elenii au propus o noapte sau chiar două de cazare gratis, dar și mese incluse în prețul cazării.

ADVERTISEMENT