O cercetare efectuată de oamenii de știință de la Universitatea din Oxford arată cum te ajută cei 7.000 de pași făcuți zilnic. Specialiștii vorbesc despre efectele pozitive ale mișcării constante, indiferent că este făcută în parc sau într-o zonă montană, în aer curat.
În ultima vreme studiile de pe întregul glob spun că pașii făcuți în mod constant sunt buni pentru sănătate. Pot fi urmăriți prin intermediul dispozitivelor electronice, cum ar fi telefoanele mobile sau ceasurile inteligente.
Unele persoane fac 10.000 de pași, în timp ce alții sunt mulțumiți cu doar 6.000. Cercetările arată că cei care fac 7.000 de pași în fiecare zi sunt cu adevărat norocoși. Aceștia se bucură de numeroase avantaje în urma acestui proces.
Efectele pozitive ale mișcării constante au legătură cu bolile care pot fi evitate. Cercetătorii de la Universitatea din Oxford sunt de părere că obiectivul zilnic poate reduce semnificativ riscul de apariție a până la 13 tipuri diferite de cancer, relatează jpost.com.
Așadar, cercetătorii spun că cu cât ne mișcăm mai mult, cu atât scade riscul de cancer. Cei 7.000 de pași făcuți zilnic țin la distanță afecțiunile grave, cronice, care afectează milioane de oameni din întreaga lume.
Cercetarea efectuată de specialiștii de la Universitatea din Oxford a inclus peste 85.000 de adulți. Participanții la studiu sunt din Marea Britanie și au contribuit la clarificarea relației dintre mersul pe jos și sănătate.
Prin intermediul acestui studiu oamenii de știință au subliniat faptul că numărul de pași zilnici poate avea un impact asupra prevenirii cancerului. În concluzie, sunt buni pentru organism, după cum au arătat dispozitivele purtate de cei care au luat parte la cercetare.
Aceste dispozitive au înregistrat cu precizie numărul de pași și intensitatea mișcării. Rezultatele au fost concludente: la 7.000 de pași pe zi riscul de cancer a fost cu 11% mai mic. În schimb, la 9.000 de pași, acesta a scăzut cu 16%.