Life

Cum te poți muta de la Enel la un alt furnizor de electricitate. Acte necesare

Cum te poți muta de la Enel la un alt furnizor de electricitate. Află ce pași trebuie să urmezi și care sunt actele necesare.
26.09.2022 | 18:19
Cum te poti muta de la Enel la un alt furnizor de electricitate Acte necesare
Cum te poți muta de la Enel la un alt furnizor de electricitate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Află cum te poți muta de la Enel la un alt furnizor de electricitate. De ce acte ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi.

Cum te poți muta de la Enel la un alt furnizor de electricitate

Creșterea prețurilor la energie electrică i-a afectat pe cei mai mulți dintre români, care caută soluții pentru a economisi bani.

ADVERTISEMENT

Cei care sunt abonați la Enel trebuie să știe că se pot muta la un alt furnizor de energie electrică.

De exemplu, Hidroelectrica are cele mai bune tarife în acest moment, așa că cei care își doresc se pot abona la acest furnizor.

ADVERTISEMENT

Cererea se poate completa online, așa că nu îți va lua prea mult timp să schimbi furnizorul.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să accesezi site-ul oficial Hidroelectrica, secțiunea Contractare. Este necesar să bifezi căsuțele prin care îți exprimi acordul cu prelucrarea datelor personale sau cu termenii și condițiile.

De asemenea, este necesar să ai la îndemână o imagine cu cartea ta de identitate.

Un alt document de care ai nevoie este o copie PDF a ultimei facturi de la actualul furnizor. Este de menționat că ai nevoie de toate paginile facturii respective, nu doar de prima.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este completarea cererii de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice, unde trebuie să specifici, printre altele, numele și prenumele, CNP-ul, seria C.I., domiciliul din actul de identitate, telefonul și adresa de email.

Cerere Casnic Rev. 23.05.2022 by Fanatik.ro on Scribd

ADVERTISEMENT

Pentru a încheia un contract cu Hidroelectrica, ai nevoie și de o declarație pe propria răspundere privind spațiul locativ, care trebuie completată în totalitate.

În cazul în care există mai multe locuri de consum, este necesar să completezi o declarație pentru fiecare dintre acestea.

Declaratie Spatiu Hidroelectrica by Fanatik.ro on Scribd

Termenul de plată al unei facturi la Hidroelectrica este de 45 de zile, iar indexul autocitit poate fi comunicat numai în perioada 24 – 28 a lunii curente, notează cumsa.ro.

Prețul energiei active pentru un contract de 12 luni este de 0.250 lei/KWh. Acest lucru este valabil doar pentru contractele încheiate până la 31 decembrie 2022.

Facturile se pot primi în format electronic, pe email sau accesând platforma Hidroelectrica destinată clienților. Factura poate fi primită și acasă, în căsuța poștală, dacă ai optat pentru această opțiune.

Mihai Șora, factură de 6.000 de lei la energie electrică. Reacția Enel

Recent, Mihai Șora le-a dezvăluit urmăritorilor că a primit o factură de peste 6.000 de lei la energie electrică.

Acest lucru l-a șocat, din moment ce nu are prea multe electrocasnice în locuință și nici nu consumă mult curent.

Utilizatorii din mediul online i-au dat sfaturi filosofului și eseistului. Aceștia i-au spus să facă o reclamație la ANPC. Alții l-au îndemnat să verifice indexul de pe factura aferentă locuinței sale.

După anunțul lui Mihai Șora, compania Enel a avut o reacție oficială.

“Enel Energie Muntenia a emis pe numele domnului Mihai Șora o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada respectivă (octombrie 2020 – august 2022), când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință (unde este amplasat acesta).

Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu, astfel încât el să reflecte corect modificările legislative numeroase și la intervale scurte de timp în domeniul energiei.

De asemenea, îndrumăm clienții să transmită lunar indexul lor de consum de energie și să asigure accesul la contor pentru citire, astfel încât facturarea să reflecte  consumul lor real.”, se arată în comunicatul Enel.

ADVERTISEMENT