News

Cum te va constrânge WhatsApp să-i accepți noii termeni de utilizare. Vei rămâne fără acces la prieteni

12.05.2021 | 14:12
Cum te va constrange WhatsApp sai accepti noii termeni de utilizare Vei ramane fara acces la prieteni
ADVERTISEMENT

WhatsApp vrea să te oblige cu orice preț să accepți noii și controversații termeni de utilizare, astfel că vei rămâne chiar fără acces la prieteni.

WhatsApp, modificare controversată a termenilor de utilizare

WhatsApp a ajuns în centrul atenției în ultimele luni, după ce a pregătit un nou set de termeni de utilizare pentru clienții săi. Din păcate, cea mai mare parte a utilizatorilor par să se declare împotriva acestor noi reguli.

ADVERTISEMENT

Ce dorește WhatsApp, de fapt? Ca parte a Facebook, după achiziția de acum câțiva ani, aplicația de chat te va întreba dacă îți dai acordul ca informațiile tale să fie distribuite și cu compania mamă.

Este vorba despre date cu privire la numere de telefon, date de tranzacții, informații despre interacțiuni cu alți utilizatori, printre altele.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu mulți vor dori de bunăvoie să accepte acești noi termeni și condiții, WhatsApp s-a gândit și la o variantă alternativă pentru a-i constrânge pe utilizatori să dea liber la colectarea suplimentară de date.

Compania va mai acorda o perioadă de grație persoanelor care încă nu au acceptat noii  termeni și condiții, însă e vorba de doar câteva săptămâni în plus.

ADVERTISEMENT

După această perioadă de grație, WhatsApp va începe să îți trimită notificări persistente prin care te îndeamnă să accepți noua politică de funcționalitate. Tot atunci va începe să fie limitată și disponibilitatea serviciului.

WhatsApp își va strânge cu ușa utilizatorii pentru a obține acordul asupra modificărilor

Inițial, cine nu își dă acordul pentru schimbare, va pierde accesul la lista de conversații. Asta înseamnă că singura modalitate de a comunica va fi să aștepți ca altcineva să îți scrie, iar tu să intri în conversație din notificarea pe care o primești.

ADVERTISEMENT

Firește, pentru că și asta poate fi o portiță de scăpare, WhatsApp va bloca și această formă de comunicare după alte câteva săptămâni. Aplicația ta nu va mai primi mesaje și apeluri de la prietenii care doresc să te contacteze.

În final, utilizatorii care nu au acceptat termenii de utilizare pentru aplicație vor avea trei variante la dispoziție. Prima, firește, o reprezintă acceptarea noii politici de confidențialitate.

A doua variantă o reprezintă descărcarea unui istoric al chaturilor, iar a treia, descărcarea unui raport al contului. În caz de inactivitate, contul WhatsApp va fi șters oricum după 120 de zile, arată engadget.com.

Rămâne de văzut cât de multă lume va părăsi WhatsApp în următoarele săptămâni, pe măsură ce accesul le este restricționat la funcțiile aplicației.

ADVERTISEMENT